"Rasprodaje odnosno snižene cene hrane su veoma primamljive, ali može se desiti da, kada stignete kući, shvatite da ste bacili novac i da veći deo morate da bacite", rekla je nutricionista Branka Mirković za Informer.
Na šta treba obratiti pažnju- kada je meso pravilno zaleđeno, onda i komadi izgledaju tako, odvojeni su i tek onda stavljeni u kesu. Ambalaža ne sme da ima prostor za vazduh ili zaleđenu vodu sa strane.
Meso koje je odleđeno i koje se tako prodaje po nižoj ceni, a nije naglašen rok upotrebe, nikako ne kupujte.
Obratite pažnju i na riblje proizvode. Kada je ova hrana u pitanju, kese su obično u nekoj boji zbog čega ne možete da vidite sadržaj, pa vi uradite sledeće: uzmite kesu u ruke i ako primetite da se radi o kocki leda, ne kupujte ribu jer to znači da nije pravilno skladištena i da je delimično bila odleđena.
Isto važi i za povrće i voće. Delimičnim odleđivanjem i ponovnim zaleđivanjem uništavaju se nutritivna svojstva i struktura ovih namirnica.
BONUS VIDEO