Bademi su dobar izvor kalcijuma i gvožđa, ali su i moćni antioksidansi zbog kojih ćemo biti zdraviji. Zahvaljujući vitaminu E, vlaknima i folnoj kiselini, "mokri" bademi poboljšavaju varenje, pomažu kod dijabetesa, problema s kožom i hroničnih bolesti, poput srčanih smetnji i reumatoidnog artritisa.
Osim toga, efikasan je saveznik i kod mršavljenja jer njihova bogata količina vlakana smanjuje osećaj gladi, a time i unos kalorija i potstiče gubitak kilograma.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Najbolji pristup je namakanje u dve čaše vode tokom 24 sata.
Priprema:
Oko 250 grama badema stavite u posudu i prelijte ih toplom vodom.
Nakon 12 sati iscedite vodu i dodajte u bademe dve kašike soli.
Zatim ponovo posudu napunite toplom vodom i ostavite bademe u njoj još 12 sati.
Nakon 24 sata u vodi lako ćete skinuti smeđu ljusku s badema, ako se već nije sama odvojila.
Namočene bademe možete koristiti sedam dana, bez straha da će izgubiti svoje nutritivne vrednosti.
Napominjemo, ovo je narodni lek, pa se pre upotrebe obavezno konsultujte sa lekarom.