Ne dozvolite da JESEN utiče na vas: Ove TRI aktivnosti će vam pomoći da budete VESELI tokom tmurnih dana

Vesti 27.09.2021 13:05 0

Jesen je najmračnije doba godine. Vreme nam ubija raspoloženje, preovlađuju kiše, oblačno nebo i niske temperature, kao i sve kraći dani. Nije ni čudo što nam se raspoloženje pogoršava u ovom periodu. Šta učiniti da jesen ne bude tako loša?

Ne dozvolite da JESEN utiče na vas: Ove TRI aktivnosti će vam pomoći da budete VESELI tokom tmurnih dana

Shutterstock

 

Jesenje vreme tera nas da se zamotamo u toplo ćebe i da prespavamo celu zimu. Nažalost, to nije moguće, pa se vredi boriti za dobro raspoloženje. Fizička aktivnost može biti od pomoći, jer se prilikom bavljenja sportom oslobađa hormon sreće koji ne utiče samo na dobro raspoloženje, već i na pamćenje i koncentraciju. Odabrali smo nekoliko aktivnosti koje će poboljšati vaše stanje bez napuštanja doma.

Hula obruč

Da li želite da spojite posao sa zadovoljstvom? Uz pomoć hula hoopa možete oblikovati trbušne mišiće, razmrdati telo i nadoknaditi nekoliko epizoda svoje omiljene serije ili podcasta.

Joga

Joga nije samo rad na telu, već i na duhu. Tokom vežbe ćete se opustiti, rastegnuti i ojačati mišiće. Joga se posebno preporučuje ljudima koji pate od bolova u leđima i žive u stalnoj žurbi i stresu.

Kardio trening

Nema ništa bolje od kardio treninga. Možete to učiniti u zatvorenom ili na otvorenom prostoru, ako vremenske prilike dozvoljavaju. Ako ne volite standardne vežbe, alternativa bi mogla biti preskakanje užeta, što će poboljšati vaše stanje i učiniti da se osećate kao Brus Li.

Drugi način za kardio trening je vožnja bicikla. Malo je verovatno da će vremenske prilike podstaći aktivnosti na otvorenom, pa će sobni bicikl biti savršeno rešenje. Ovo je opcija za one kojima je teško da se motivišu za redovno bavljenje sportom. Vožnju sobnog bicikla možete kombinovati sa gledanjem omiljenog programa ili serije koji će vas odvratiti od napornih vežbi.

 

Komentari (0)
Loading