Ova salata PODMLAĐUJE i provereno TOPI KILOGRAME: Počnite da je jedete SVAKI DAN i videćete ogromne PROMENE!

Vesti 16.06.2022 08:00 1

Obavezno je što pre ubacite u jelovnik

Ova salata PODMLAĐUJE i provereno TOPI KILOGRAME:  Počnite da je jedete SVAKI DAN i videćete ogromne PROMENE!

Pexels

Iako često ovu salatu koristimo u našem jelovniku, kada bi znali koliko je dobra za nas, jeli bi je svaki dan. U pitanju je rukola, koja je odličan izvor antioksidanata, koja ima funkciju da održi zdravu ravnotežu enzimskih reakcija u ćelijama, dok aktivno traže i uništavaju bolesti uzrokovane slobodnim radikalima koji mogu da napadnu organizam.

Zbog njenog vitamina A poboljšaćete stanje kostiju, zuba i očiju. Dokazano je da i jedinjenje flavonoida u svom zeljastom povrću sličnom rukoli štite kožu, pluća i oralne šupljine od raka.

Jedna još veoma bitna stavka je ta što je puna i vitamina K koji takođe funkcioniše kao antiupalni podsticaj u vašem telu. Vitamin K podstiče osteotrofičnu aktivnost u ćelijama, što znači da pomaže da se kosti formiraju i jačaju.

Ova salata PODMLAĐUJE i provereno TOPI KILOGRAME:  Počnite da je jedete SVAKI DAN i videćete ogromne PROMENE!

Unsplash

 

Vaš imuni sistem će vam takođe biti zahvalan što ste izabrali rukolu, jer antioksidanti rade na jačanju odbrane protiv jednostavnih bolesti kao što je prehlada, ali i ozbiljnijih stanja, poput raka, srčanih oboljenja i preranog starenja.

Nizak nivo oksalata (što omogućava veću apsorpciju minerala) i prisustvo mnoštva minerala u ovoj biljci čini rukolu veoma dobrom za zdrave kosti. Oni koji pate od osteoporoze mogu videti poboljšanja, ali rukola se može koristiti i kao preventivni metod, obezbeđujući zdravlje i snagu kostiju pre nego što se starosni ili efekti aktivnosti ne odraze na kosti i dovedu do ozbiljne degeneracije.

Rukola je prepuna vitamina i minerala koji jačaju imuni sistema organizma. Telo je stimulisano da stvara više belih krvnih zrnaca, a rukola ima i druge brojne načine da poboljša snagu, izdržljivost i funkcionisanje vašeg imunog sistema.

Rukola je bogata vlaknima i antioksidansima, ubrzava metabolizam i štiti organizam od toksina. Dobra je u borbi s lošim holesterolom i povišenim šećerom.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)
Loading
zora
16.06.2022 11:04

Od kad nasa nacija jede takve gluposti? Pocev od vas. Treba jesti sve u normalnim kolicinama i biti aktivan. Kaze se jedem da zivim a ne zivim da jedem.