Ovako nesvesno pojačavamo MENSTRUALNE bolove: Tri loše NAVIKE koje ženama jako škode

Vesti 11.06.2022 14:05 0

Mnogo toga utiče na bolove tokom menstruacije

stomak

Shutterstock

Kada žena ima problem sa bolnim mentuacijama, nikakva fizička aktivnost ili ishrana ne mogu da poboljšaju to stanje, naprotiv mogu da ga pogoršaju. 

Stres odgovoran za mnogo problema s kojima se suočavamo u svakodnevnom životu (fizički i psihički). Naravno, to nije moglo da ne utiče na našu ionako poremećenu psihu u danima tog perioda.

Ovako nesvesno pojačavamo MENSTRUALNE bolove: Tri loše NAVIKE koje ženama jako škode

Shutterstock

 

Možda neće biti lako da ga se rešite, međutim, možete da uradite neke vežbe da smirite svoje nerve kada osetite buktinju.

Kada kažemo loša ishrana ne misli sr samo na brzu hranu koja opterećuje vaš organizam, već i na činjenicu da ne jedete pravilne obroke svaka tri sata, što dovodi do iscrpljenosti vašeg organizma.

Naročito u danima ciklusa, potrebno je da jedete male i česte obroke kako biste izbegli vrtoglavicu zbog čega ćete biti umorniji.

Kada vaše telo pokušava da se izbori sa činjenicom da krvari, bilo bi dobro da ne idete u teretanu da radite tegove ili aerobne vežbe. Probajte opuštajuće položaje joge ili pilatesa i prošetajte (ako možete da izdržite bol) na traci za trčanje.

 

Komentari (0)
Loading