Svi smo upućeni u to da visok holesterol predstavlja itekako veliku opasnost po zdravlje i da štetno utiče na kardiovaskularni sistem i srce.
Možda niste znali ali kruške su te koje ga efikasno snižavaju.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

pixabay
Visok nivo holesterola povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i srčanog udara. U odnosu na težnu i učestalost problema, lekar će po potrebi prepisati tablete, ali nivo ovih masnoća svakako će se smanjiti promenom ishrane i načina života.
Dijetetičar i nutricinista Rob Hobson naveo je jednu zdravu namirnicu, koja ne samo da smanjuje nivo holesterola u krvi, već imaju i druga korisna svojstva.
Hobson je objasnio da kruška sadrži veliku količinu rastvorljivih vlakana poznatih kao pektin.
Cenjeni nutricionista je istakao i da su naučnici sproveli veliki broj strudija o pektinu koje su dokazale da zaista snižava holesterol i da se supstanca nalazi još i u jabukama i citrusi.
Osim toga, kruške su bogate antioksidansima koji pomažu telu da se bori protiv slobodnih radikala. U studiji objavljenoj u "Current Developments in Nutrition", naučnici su objasnili i da ovo voće može da smanji rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.