Svi smo upućeni u to da visok holesterol predstavlja itekako veliku opasnost po zdravlje i da štetno utiče na kardiovaskularni sistem i srce.
Možda niste znali ali kruške su te koje ga efikasno snižavaju.
Visok nivo holesterola povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i srčanog udara. U odnosu na težnu i učestalost problema, lekar će po potrebi prepisati tablete, ali nivo ovih masnoća svakako će se smanjiti promenom ishrane i načina života.
Dijetetičar i nutricinista Rob Hobson naveo je jednu zdravu namirnicu, koja ne samo da smanjuje nivo holesterola u krvi, već imaju i druga korisna svojstva.
Hobson je objasnio da kruška sadrži veliku količinu rastvorljivih vlakana poznatih kao pektin.
Cenjeni nutricionista je istakao i da su naučnici sproveli veliki broj strudija o pektinu koje su dokazale da zaista snižava holesterol i da se supstanca nalazi još i u jabukama i citrusi.
Osim toga, kruške su bogate antioksidansima koji pomažu telu da se bori protiv slobodnih radikala. U studiji objavljenoj u "Current Developments in Nutrition", naučnici su objasnili i da ovo voće može da smanji rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.