Voće koje UVEK nosimo bolesniku u bolnici je NAJOPASNIJE: Doktor upozorio – Ugrožavate mu zdravlje, a ova vrsta je NAJGORA

K.Ć. Vesti 08.05.2022 20:30 0

Sigurno vam nikada ne bi palo na pamet da su pomorandže zapravo opasne po zdravlje. Evo u kom slučaju...

Voće koje UVEK nosimo bolesniku u bolnici je NAJOPASNIJE: Doktor upozorio – Ugrožavate mu zdravlje, a ova vrsta je NAJGORA

Shutterstock

Kada je neko u bolnici, svi mu donosimo voće prilikom posete, a sve kako bi se uz pomoć vitamina i minerala koje ova namirnica sadrži što pre oporavio. Uvek logičan izbor su pomorandže, jer mogu dugo da stoje na sobnoj temperaturi, a krcate su vitaminom C koji je neophodan za jačanje organizma.

Mđutim, lekari kažu da tako pravimo ogromnu grešku. Pomorandže su zapravo najgora opcija za poklon osobi koja je bolesna, a evo i zašto.

Dr Andrej Prodeus, pedijatar i imunolog-alergolog upozorio je na opasnost od ovih agruma. On je istakao da se u velikim porama kore pomorandže nakupljaju mikroorganizmi, što može da izazove sekundarnu infekciju obolele osobe i izazove komplikacije. Savetovao je da bolje poneti neko drugo voće ili, makar, birati sortu koja ima glatku koru. 

"Što se tiče slatkoće, debela kora odgovara slađim varijantama, dok glatka i tanja kora odgovara manje slatkim sortama", primetio je dr Prodeus.

Rezano cveće je takođe opasno. U njima može da živi aerobna bakterija po imenu "pseudomonas aeruginosa", a koja je otporna na antibiotike i jedan o češćih uzročnika infekcija.

Komentari (0)
Loading