Kada je neko u bolnici, svi mu donosimo voće prilikom posete, a sve kako bi se uz pomoć vitamina i minerala koje ova namirnica sadrži što pre oporavio. Uvek logičan izbor su pomorandže, jer mogu dugo da stoje na sobnoj temperaturi, a krcate su vitaminom C koji je neophodan za jačanje organizma.
Mđutim, lekari kažu da tako pravimo ogromnu grešku. Pomorandže su zapravo najgora opcija za poklon osobi koja je bolesna, a evo i zašto.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Dr Andrej Prodeus, pedijatar i imunolog-alergolog upozorio je na opasnost od ovih agruma. On je istakao da se u velikim porama kore pomorandže nakupljaju mikroorganizmi, što može da izazove sekundarnu infekciju obolele osobe i izazove komplikacije. Savetovao je da bolje poneti neko drugo voće ili, makar, birati sortu koja ima glatku koru.
"Što se tiče slatkoće, debela kora odgovara slađim varijantama, dok glatka i tanja kora odgovara manje slatkim sortama", primetio je dr Prodeus.
Rezano cveće je takođe opasno. U njima može da živi aerobna bakterija po imenu "pseudomonas aeruginosa", a koja je otporna na antibiotike i jedan o češćih uzročnika infekcija.