Doktor Matić IZRIČIT: Jaka i masna hrana vam RAZARA jetru, najbolje sredstvo za čišćenje je BESPLATNO, a najdelotvornije

Vesti 01.05.2022 18:53 0

Jetra je organ kroz koji prolazi najviše toksina i otrova, vrlo je važno da je uradi detoks s vremena na vreme

Doktor Matić IZRIČIT: Jaka i masna hrana vam RAZARA jetru, najbolje sredstvo za čišćenje je BESPLATNO, a najdelotvornije

Printscreen/Youtube

Prof. dr Momčilo Matić upozorio je da svako ko duži vremenski period jede jaku, masnu hranu, trebalo bi da uradi čišćenje i detoksikaciju jetre .

Dr Matić je istakao da bi trebalo nakon obilnih obroka koje smo svi manje više imali u prethodnim danima da se ograničimo i da ne preterujemo u tome dugi vremenski period.

- Dva tri dana ako se opustimo neće nam ništa faliti, međutim, ko duže vremena jede lošu hranu, trebalo bi da uradi čišćenje i detoksikaciju jetre – rekao je dr Matić.

Kako kaže, za to je najbolji čaj od maslačka, dodaje da je u njega dobro dodati i propolis, polen, đumbir u prahu, cimet i limun.

- To bi trebalo popiti ujutru pre doručka na prazan stomak, ali pre toga opet popiti čašu tople vode. Ona je odlična za detoksikaciju – rekao je dr Matić.

Kako kaže, ta vode može biti bilo koja, čak i sa česme, samo da se ugreje, da bude topla.

- Pre svega treba uneti, čak dve čaše tople vode, kako bi očistila naš organizam – rekao je dr Matić.

Istakao je da soda bikarbona takođe daje baznu reakciju, ali da je problem kod ljudi koji imaju visok krvni pritisak.

- Za detoksikaciju je najbitniji unos tečnosti i vode, to će najbolji rezultat dati našem organizmu – rekao je dr Matić.

Za one koji žele da smršaju, umesto tople vode, doktor preporučuje hladnu, jer se duže zadržava u organizmu i pojačava osećaj sitosti.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading