Prema brojnim studijama, aktivno konzumiranje belog luka opušta krvne sudove i smanjuje krvni pritisak. Veoma je efikasan u snižavanju nivoa holesterola (LDL) . Jača imuni sistem i koristan je za lečenje infekcija. Zdrav je , ima neverovatan ukus, lako se kombinuje sa različitim jelima.
Ako se jede sirov, izaziva neprijatan zadah i gorušicu, međutim to najviše zavisi od telesne hemije pojednica. Međutim, koliko je zdrav, toliko može da prouzrokuje zdravstvene probleme!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Ne bi trebalo da ga kombinujete sa sledećim terapijama:
- Beli luk ima prirodna antikoagulantna svojstva i ne treba ga kombinovati sa lekovima za antikoagulaciju - lekovi koji se koriste za lečenje problema sa cirkulacijom, razređuju krv i time sprečavaju staranje ugrušaka. U suprotnom može da dođe do krvarenja.
- Ako uzimate bilo kakve lekove, ne bi trebalo da uzimate beli luk bez prethodne konsultacije sa lekarom.
- Ukoliko imate problem sa jetrom i uzimate terapiju, beli luk može umanjiti efikasnost iste.
- Osobe sa osetljivim stomakom trebale bi da izbegavaju beli luk, jer je težak za varenje.
- U toku trudnoće ili dojenja, uzimanje belog luka kao lek nije preporučljivo.
- Ukoliko imate normalan ili nizak krvni pritisak, ne bi trebali da jedete svakodnevno beli luk. Pritisak bi se mogao još više smanjiti i izazvati komplikacije.
BONUS VIDEO