KAKO PRIRODNO OJAČATI PLUĆA Ove biljke iz vaše bašte smanjuju rizik od respiratornih problema i sprečavaju infekcije

K.Ć. Vesti 28.03.2022 19:00 0

Korona virus kao neprijatelj broj jedan cele svetske populacije u svojoj aktivnosti ima jedan cilj: da dospe u čovekova pluća

KAKO PRIRODNO OJAČATI PLUĆA Ove biljke iz vaše bašte smanjuju rizik od respiratornih problema i sprečavaju infekcije

Shutterstock

Ako ga eliminišemo pre toga, simptomi ove infekcije biće blagi. Kako poboljšati funkciju pluća?

Naučnici tvrde da funkcija pluća počinje da opada oko 30. godine života promenljivom brzinom, što zavisi od opšteg i specifičnog zdravlja pojedinca. Određeni režim ishrane može pomoći očuvanju zdravlja pluća.

U vreme virusnih infekcija poželjno je konzumirati što više voća i povrća, a dobro došao je i svaki biljni čaj. Međutim, prema nekim istraživanjima, postoje biljke koje više od ostalih jačaju pluća.    

Jabuke

Istraživanja pokazuju da tri jabuke dnevno usporavaju prirodno starenje pluća i popravljaju oštećenja uzrokovana pušenjem ili udisanjem zagađenog vazduha.

Beli i crni luk

Podstiču detoksikaciju organizma, ali i čuvaju zdravlje pluća.

Šargarepa

I ona je proslavljeni čistač pluća. Najefikasniju zaštitu pruža u vidu soka od svežeg korena.

Ljuta papričica

Pospešuje razlaganje sluzi i njegovo izbacivanje iz organizma.

Kopriva

Čaj od lista koprive poznat je kao sredstvo za jačanje imuniteta zbog bogatstva gvožđa i vitamina, posebno A, D i K. Međutim, ova biljka je i odličan čistač pluća.

Lipa

Prema predanju, kad popijemo čaj od lipe, kao da smo uneli sunčevu svetlost u organizam. Čaj od cvetova lipe podiže otpornost i pomaže u borbi sa infekcijama. Neki preparati za smirivanje suvog kašlja upravo sadrže ekstrat lipe. Ovaj aromatični čaj dobar je i protiv napetosti i nervoze.

 

Komentari (0)
Loading