Iako ne postoji adekvatan razlog za to, mnogobrojni influenseri, pa čak i nutricionisti trpaju ga u sve i svašta i plasiraju kao najzdraviju hranu na svetu.
Dr Katrin Majkls je ocenila kokosovo ulje kao otrovno i obrazložila da ono može biti štetno za naše zdravlje.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Profesorka sa Harvarda je dovela u pitanje navodne zdravstvene dobrobiti kokosovog ulja tvrdeći da je jednako loše za zdravlje kao i "čist otrov".
Dr Katrin Majkls je tokom govora pod naslovom "Kokosovo ulje i ostale nutritivne greške" opisala na koji sve način ovo ulje može nepovoljno da utiče na organizam.
Ovo je u suprotnosti sa sadašnjim uverenjima da je ulje kokosa dobro za zdravlje, i sa tim što je prethodno bilo prozvano "supernamirnicom" koja u kuhinji može da bude sastavni deo svakog obroka.
"American Heart Association" je pre dve godine ažurirala svoje tvrdnje u odnosu na zasićene masne kiseline iz kokosovog ulja, savetujući da ih ljudi zamene u svojoj ishrani nezasićenim mastima kako bi smanjili rizik razvoja kardiovaskularnih bolesti kasnije u životu.
Potražnja za kokosovim uljem neprekidno raste u celom svetu. Mnogi propagiraju da je kokosovo ulje najbolja prevencija protiv Alchajmerove bolesti. Postoje čak i tekstovi anonimnih autora koji tvrde da su ovom namirnicom izčlečili bliske ljude, iako za to ne postoji nikakav naučni osnov. Nutricionistkinja Lili Sauter tvrdi da treba imati u vidu da je kokosovo ulje potpuno sastavljeno od zasićenih masnih kiselina, pa njegovim konzumiranjm možete i te kako premašiti preporučenu dnevnu količinu od 20 grama dnevno za žene i 30 grama dnevno za muškarce i dodaje da je važno napomenuti da ne postoji hrana koja je u potpunosti loša ili dobra.