Prodaju vam ovu NAMIRNICU kao LEK: Istina ne samo da je drugačija, nego ima i onih koji tvrde da u telo ubacujete OTROV!

Vesti 25.03.2022 17:40 0

Kokosovo ulje i danas ima epitet izuzetno zdrave namirnice

Prodaju vam ovu NAMIRNICU kao LEK: Istina ne samo da je drugačija, nego ima i onih koji tvrde da u telo ubacujete OTROV!

Shutterstock

Iako ne postoji adekvatan razlog za to, mnogobrojni influenseri, pa čak i nutricionisti trpaju ga u sve i svašta i plasiraju kao najzdraviju hranu na svetu.

Dr Katrin Majkls je ocenila kokosovo ulje kao otrovno i obrazložila da ono može biti štetno za naše zdravlje. 

Profesorka sa Harvarda je dovela u pitanje navodne zdravstvene dobrobiti kokosovog ulja tvrdeći da je jednako loše za zdravlje kao i "čist otrov".

Dr Katrin Majkls je tokom govora pod naslovom "Kokosovo ulje i ostale nutritivne greške" opisala na koji sve način ovo ulje može nepovoljno da utiče na organizam.

Ovo je u suprotnosti sa sadašnjim uverenjima da je ulje kokosa dobro za zdravlje, i sa tim što je prethodno bilo prozvano "supernamirnicom" koja u kuhinji može da bude sastavni deo svakog obroka.

"American Heart Association" je pre dve godine ažurirala svoje tvrdnje u odnosu na zasićene masne kiseline iz kokosovog ulja, savetujući da ih ljudi zamene u svojoj ishrani nezasićenim mastima kako bi smanjili rizik razvoja kardiovaskularnih bolesti kasnije u životu.

Potražnja za kokosovim uljem neprekidno raste u celom svetu. Mnogi propagiraju da je kokosovo ulje najbolja prevencija protiv Alchajmerove bolesti. Postoje čak i tekstovi anonimnih autora koji tvrde da su ovom namirnicom izčlečili bliske ljude, iako za to ne postoji nikakav naučni osnov. Nutricionistkinja Lili Sauter tvrdi da treba imati u vidu da je kokosovo ulje potpuno sastavljeno od zasićenih masnih kiselina, pa njegovim konzumiranjm možete i te kako premašiti preporučenu dnevnu količinu od 20 grama dnevno za žene i 30 grama dnevno za muškarce  i dodaje da je važno napomenuti da ne postoji hrana koja je u potpunosti loša ili dobra.

Komentari (0)
Loading