Jagode su vrlo osetljive i ne mogu dugo da stoje, čak ni u frižideru. Već posle dva dana se pokvare i morate da ih bacite. Primenite ovaj način pranja i ostaće sveže čak tri nedelje.
Operite ih na ovaj način
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Operite jagode u rastvoru sirćeta. Pomešajte belo sirće s vodom u razmeri 1:3 i potopite jagode na 5 minuta. Sirće će za to vreme ukloniti bakterije i spore buđi koji izazivaju truljenje voća. Dobro ih isperite, ali nemojte previše da trljate i stavite na ubrus da se potpuno osuše. Zatim ih na suvom ubrusu odložite u frižider, u plastičnoj kutiji s poklopcem. Ostaće sveže do tri nedelje. Ne brinite, neće mirisati na sirće!

Shutterstock
Kako prepoznati pokvarene jagode?
Stručnjaci za bobičasto voće preporučuju da pri kupovini jagoda uvek obratite pažnju na datum "najbolje upotrebiti do" koji je naveden na pakovanju, kao i na boju plodova. Kako ističu, treba izbegavati jagode koje su izgubile intenzivnu boju, imaju izražene zelene ili bele delove, postale su mekane, lepljive ili su počele da buđaju. Takođe, napominju da ih ne treba ostavljati na sobnoj temperaturi osim ako ih nećete odmah pojesti.
Video: