Možete i sami napraviti domaće prirodno đubrivo za jagode koje poboljšava rast i ukus plodova. Iako jagode često cvetaju obilno, plodovi mogu izostati ako zemljištu nedostaju hranljive materije.
Glavno đubrivo – recept:
- Sastojci: 50 g svežeg kvasca (ili 1 kašičica suvog), 1 kašika šećera, 1 litar tople vode.
- Priprema: Sve se izmeša, ostavi da fermentiše dan, a zatim se razblaži u odnosu 1:5 i svakom grmu doda pola litra mešavine.
Dodatni prirodni načini prihrane:
- Stari hleb: prelije se vodom, fermentiše 6–10 dana, razblaži 1:10 i koristi za zalivanje.
- Infuzija koprive: skuvala se kopriva, razblaži 1:20.
- Kiselo mleko i humus: dobra kombinacija za stvaranje zdravog zemljišta.
Ova prirodna đubriva su jeftina, jednostavna i ekološki prihvatljiva, a doprinose obilnijoj i kvalitetnijoj berbi jagoda.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Bonus video: