Doktorka je otkrila prvi razlog, to je povećana želudačna kiselina. Elena je objasnila da su u ananasu nalaze organske kiseline koje razgrađuju sluzokožu.
Solomatina je navela da ljudi koji već imaju bolestan želudac ne bi smeli da jedu ananas.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Drugi razlog su alergijske reakcije.
- Ananas je egzotično voće. Ljudi koji su skloni alergijama, a posebno deca, bi trebalo da jedu ananas u malim količinama - pojasnila je doktorka
Ona je navela da je preporučljivo da odrasli jedu 100 grama ananasa, a deca 50 grama.Doktorka je rekla da ananas sadrži vitamine C i B što omogućava da se zaštiti imunitet od virusnih i bakterioloških infekcija, kao i da se podrži nervni sistem. Ovo voće je bogato vlaknima koja su neophodna za čišćenje organizma. Pored toga, ananas je dobar za sprečavanje ateroskleroze, razređuje krv i sprečava stvaranje trombova, zaključila je doktorka.