Poznato je da pevačica i glumica Dženifer Lopez (55) brine o svom zdravlju i da se zdravo hrani. Kada nije na pozornici često vežba u teretani, a obožava i hranljive obroke koji joj pomažu da održi energiju za zahtevan režim vežbanja, piše Mirror.
Trenerka slavnih Trejsi Anderson, ranije je za People izjavila da je ishrana pevačice fokusirana na svežu hranu.
"Sve je organsko i vrlo dobro osmišljeno. Obroci sadrže visokokvalitetne proteine i bogati su nutrijentima", rekla je Anderson.
Doručak koji je dobar za holesterol
Lopez za doručak jede avokado tost, granolu i bobičasto voće, što je jedan od njenih omiljenih obroka.
Svim ljubiteljima avokada biće drago da je ovakav doručak bogat vlaknima i zdravim mastima koje mogu pomoći u održavanju zdravog holesterola i smanjenju rizika od koronarne bolesti srca. Naime, istraživanje objavljeno u Journal of the American Heart Association pokazalo je da konzumiranje jednog avokada nedeljno može smanjiti rizik od razvoja koronarne bolesti srca za 21 posto.
Britanska fondacija za srce ističe: "Postoji mnogo dokaza da je važnije razmišljati o celoj ishrani nego fokusirati se na jednu određenu namirnicu. Za zdravlje srca treba se usmeriti na unos velike količine povrća, voća, rib i celih žitarica i smanjiti unos hrane bogate solju, šećerom i zasićenim mastima, poput kolača, keksa i slatkiša."
Viktorija Tejlor, glavna nutricionistkinja Britanske fondacije za srce, napomenula je: "Zamena hrane bogate zasićenim mastima, poput sira, maslaca ili masnog mesa sa nezasićenim mastima, poput avokada, masne ribe, orašastih plodova, semenki, maslinovog ulja ili ulja šećerne repe, može pomoći u održavanju zdravih nivoa holesterola."
Britanska fondacija za srce upozorava da granola takođe sadrži vlakna, ali važno je paziti na dodate šećere i zasićene masti. Bobičasto voće sadrži vlakna, antioksidanse i vitamine, a borovnice, maline i jagode su među najzdravijim izborima.
Bonus video: