Imate zadah, a nemate žvaku: Influenserka pokazala kako da za minut osvežite usta, prirodno i jeftino rešenje

Vesti 24.10.2024 16:20 0

Kako je objasnila, imala je važan sastanak i bilo joj je važno da osveži usta, ali ne voli žvake i nije mogla da ode kući kako bi oprala zube

Viki

Printscreen/Instagram/vickyvwell

Zadah je čest problem koji se javlja iz različitih razloga. Bilo da je u pitanju kvar zuba, prehlada ili hrana ova pojava lako izaziva neprijatnost u toku razgovora sa ljudima u ukruženju.

Kako bismo osvežili usta pribegavamo kupovnim rešenjima kao što su žvake i bonbone sa ukusom mentola. Međutim, ove opcije nisu najzdravije zbog prevelike količine veštačkih zaslađivača.

žena

Shutterstock

 

Upravo zbog toga smo pronašli idealno prirodno rešenje koje je takođe i veoma praktično, a i jeftino.

Priroda ima bolje rešenje

Influenserka Viki koja je posvećena pronalasku prirodnih alternativa kupovnim proizvodima, podelila je način na koji osvežava svoj dah. 

Kako je objasnila, imala je važan sastanak i bilo joj je važno da osveži usta, ali ne voli žvake i nije mogla da ode kući kako bi oprala zube. Zato je odlučila da sažvaće karanfilić.

Istakla je da je karanfilić dobar za desni i zube i da neverovatno osvežava usta.

Karanfilić je mirisni začin napravljen od sušenih cvetova drveta karanfilića. U prošlosti su začini imali cenu zlata, a karanfilić nije bio izuzetak. Potekao je sa Začinskih ostrva blizu Kine, a tokom kasnog srednjeg veka proširio se Evropom i Azijom kao ključni deo lokalne kuhinje. Danas, karanfilić ostaje popularan začin koji daje mnogim jelima suptilnu slatku toplinu.

 

 

Zdravstvene prednosti karanfilića uključuju:

Smanjenje upale

Karanfilić sadrži mnoga jedinjenja poznata po svojim antiinflamatornim svojstvima, pri čemu je eugenol najvažniji. Pokazano je da smanjuje inflamatorni odgovor vašeg tela, što može smanjiti rizik od zdravstvenih problema poput artritisa i pomoći u upravljanju simptomima.

Manje slobodnih radikala 

Karanfilić je bogat antioksidansima, uključujući eugenol. Antioxidansi pomažu vašem telu u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju vaše ćelije. Uklanjanjem slobodnih radikala iz vašeg sistema, antioksidansi prisutni u karanfiliću mogu smanjiti rizik od razvoja srčanih oboljenja, dijabetesa i određenih vrsta raka, ističe WebMD.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Često sanjate da padate ili da vam ispadaju zubi? Evo šta to može da znači #najžena #žena #fyp #viraltiktok #viral #foryoupage #viral #viralvideos #fypシ゚ ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading