Svetska zvezda Džulija Roberts uskoro će napuniti 57 godina, a celog života ima savršenu liniju. Kaže da je to zahvaljujući ishrani, fizičkoj aktivnosti i, naravno, genetici. U održavanju vitalnosti pomaže joj jednostavan i zdrav doručak – tost s avokadom i poširanim jajetom. Donosimo vam recept Džulije Roberts koji i vi možete isprobati.
Poširano jaje sa tostom i avokadom
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Obrok je bogat belančevinama, vitaminima i zdravim mastima. Avokado i jaja obezbeđuju telu potrebne nutrijente poput omega-3 masnih kiselina, gvožđa, vitamina B i E, proteina.

Shutterstock
Za pripremu je potrebno:
1 jaje
4 šoljice vode
2 kašike belog sirćeta
Prstohvat soli
1 parče tost hleba s avokadom
Malo naseckanog vlašca (po želji)

Shutterstock
Priprema:
Tostirajte hleb i namažite avokadom. U šerpi zagrejte vodu sa sirćetom, a kad proključa, polako razbijte jaje i spustite u vodu. Laganim, kružnim pokretima kutlačom skupite belance oko žumanca i kuvajte 3-4 minuta. Poširano jaje potom pažljivo izvadite i stavite na tost s avokadom. Za dodatni ukus, posolite i dodajte malo naseckanog vlašca.
.
Video:
.