Svetska zvezda Džulija Roberts uskoro će napuniti 57 godina, a celog života ima savršenu liniju. Kaže da je to zahvaljujući ishrani, fizičkoj aktivnosti i, naravno, genetici. U održavanju vitalnosti pomaže joj jednostavan i zdrav doručak – tost s avokadom i poširanim jajetom. Donosimo vam recept Džulije Roberts koji i vi možete isprobati.
Poširano jaje sa tostom i avokadom
Obrok je bogat belančevinama, vitaminima i zdravim mastima. Avokado i jaja obezbeđuju telu potrebne nutrijente poput omega-3 masnih kiselina, gvožđa, vitamina B i E, proteina.
Za pripremu je potrebno:
1 jaje
4 šoljice vode
2 kašike belog sirćeta
Prstohvat soli
1 parče tost hleba s avokadom
Malo naseckanog vlašca (po želji)
Priprema:
Tostirajte hleb i namažite avokadom. U šerpi zagrejte vodu sa sirćetom, a kad proključa, polako razbijte jaje i spustite u vodu. Laganim, kružnim pokretima kutlačom skupite belance oko žumanca i kuvajte 3-4 minuta. Poširano jaje potom pažljivo izvadite i stavite na tost s avokadom. Za dodatni ukus, posolite i dodajte malo naseckanog vlašca.
.
Video:
.