Čini se da je bezopasno, ali može ostaviti posledice na zdravlje: Doktor objasnio šta držanje telefona na WC šolji može da uradi organizmu

Nedeljko Tišanović Vesti 13.10.2024 18:15 0

Morate obratiti pažnju na ovo!

kupatilo

Shutterstock

U današnje vreme gotovo je nemoguće zamisliti odlazak na WC bez mobilnog telefona, ali to nije baš najbolja ideja. Dr Sethi, gastroenterolog koji je školovan na Harvardu i Stanfordu, upozorava na to na svom TikTok profilu. 

U svom videu savetuje da bismo trebali prestati da skrolujemo na telefonu dok smo u toaletu. Iako se to možda čini bezopasnim, upozorava da može imati ozbiljne posledice po naše zdravlje.

Dr. Sethi objašnjava

 

 

Prvo, korištenje telefona može dovesti do dugotrajnog sedenja na WC šolji što može uzrokovati naprezanje i pritisak na vaš rektum i anus. To može dovesti do problema kao što su hemoroidi, analne fisure pa čak i rektalni prolaps.

Hemoroidi iznutra i izvana nisu dovoljni strašni da vas natjeraju da zaboravite na tu praksu, onda bi to moglo biti držanje telefona zbog prisustva baketrija. 

Još jedan problem je što to može biti leglo bakterija. Istraživanja su pokazala da je prosječan pametni telefon prljaviji od javne WC šolje.

 


Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading