Tri meseca je jela samo sardine: Imala je 108 kilograma, pa izgubila 65, ali onda se dogodilo nešto nezamislivo

Vesti 28.09.2024 09:37 0

Pogledala je vagu, koja je pokazivala 89 kilograma, i odlučila da prati 72-časovni virusni post sardinama koji je preporučila dr Anet Bosvort, tj. Dr. Boz

Džejn

Printscreen/Youtube/myzerocarblife

Sardine su pune proteina, omega-3 masnih kiselina pogodnih za mozak, vitamina D i kalcijuma, dok su relativno niske kalorije i žive.

62-godišnja penzionisana vojna terapeutkinja koja se bori sa ekstremnim bolovima u stopalima, upalom i zavisnošću od hrane tvrdi da je izgubila 16 kilograma jedući samo sardine više od tri meseca, piše New York Post.

„Ljudi misle da sam potpuno luda“, rekla je Džejn Kramet lekarki sa Floride Anet Bosvort, poznatoj kao „dr. Boz“, prošlog meseca.

Krametova je na vrhuncu imala 108 kilograma i patila od plantarnog fasciitisa, što joj je otežavalo hodanje. Zbog toga je 2020. godine prešla na mesnu dijetu i izgubila 65 kilograma, ali je tada stigla do tačke u kojoj više nije bilo napretka i nakon toga joj se težina vratila.

žena

Shutterstock

 

U maju joj je bilo dosta. Pogledala je vagu, koja je pokazivala 89 kilograma, i odlučila da prati 72-časovni virusni post sardinama koji je preporučila dr Anet Bosvort, tj. Dr. Boz. Post bi trebalo da pokrene vaš metabolizam i baci vaše telo u naprednu ketozu kako bi brzo sagorelo masti za energiju. 

Međutim, Kramet je nastavila da jede sardine kao svoj jedini obrok. Ona jede četiri konzerve sardina svakog dana i dodaje MCT ulje, mast dobijenu od kokosovog ulja ili ulja palminih koštica, unoseći oko 1.500 kalorija dnevno. 

,,Ne umirem se od gladi", rekla je Kramet. Kramet je pohvalila ovu dijetu jer joj vraća energiju, snižava šećer u krvi i ublažava bol. Ispričala je da je samo za prve dve nedelje izgubila šest kilograma tako što je izbacila višak tečnosti iz organizma.

Važna je umerenost

Smernice o ishrani za Amerikance preporučuju odraslima da konzumiraju najmanje 227 grama morskih plodova nedeljno. Sardine su pune proteina, omega-3 masnih kiselina pogodnih za mozak, vitamina D i kalcijuma, dok su relativno niske kalorije i žive. Ali dr Masarat Jilani iz Velike Britanije je istakao da se živa može akumulirati u telu – a postoje i druge potencijalne negativne strane ovog plana ishrane. 

 

 

„Prvo, sardine ne sadrže vlakna. Vlakna su neophodna za zdravlje creva i varenje. Ishrana zasnovana samo na sardinama može dovesti do zatvora“, rekao je Jilani. 

„Način na koji se sardine čuvaju znači da se obično čuvaju u soli ili ulju“, nastavila je ona. „Ako su u pitanju slane sardine, unosite prekomernu količinu natrijuma, što može podići krvni pritisak i opteretiti bubrege“, objasnila je ona. 

Pored toga, održavanje takve restriktivne dijete je teško.

Novinar Luk Vinki, koji je probao virusni 24-časovni post sardinama, prijavio je Slateu da nije mogao da prati i kupio je kesu čipsa pred kraj posta jer je osećao vrtoglavicu, slabost i nemogućnost da se skoncentriše. 

Pravila posta su takva da se mogu konzumirati samo sardine, voda, crni čaj ili kafa. Dozvoljeni su ljuti sos, senf, limun i biber, ali bez ugljenih hidrata. 

,,S obzirom na sve stvari, sigurno postoje bolje moderne virusne dijete za testiranje", napisao je Vinkie.

 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading