Kako ublažiti bol u sinusima? Spas je domaće ulje od biljke koju možete da nađete na svakoj livadi

Vesti 17.09.2024 14:20 0

Probleme sa sinusima možete da ublažite pomoću domaćeg preparata koji ćete sami napraviti.

žena

Shutterstock

Naš narod vekovima ublažava razne tegobe prirodnim preparatama koje pravi od samoniklih biljaka. Za probleme sa sinusima poznat je narodni lek od maslačka. Maslačak je lekovita biljka koja se u narodnoj medicini koristi za razne tegobe. Lekoviti su i cvetovi i koren.

Napravite ulje od maslačka

Ulje nije namenjeno za jelo, ali je odlično za spoljašnju upotrebu kod problema sa sinusima, jer ublažava bol, ukočenost vrata, glavobolje.

Sastojci:

Cvetovi maslačka

Hladno ceđeno ulje po izboru (maslinovo, bademovo, kokosovo)

Priprema:

Naberite cvetove maslačka, ali potpuno uklonite zeleni deo (dršku i listiće ispod cveta). Operite cvetove, stavite na ubrus da se osuše. Napunite pola male tegle cvetovima, zatim sipajte preko njih ulje, tako da potpuno prekrije cvetove. Zatvorite teglu gazom koju ćete pričvrstiti gumicom za tegle. Ostavite teglu na prozorskoj dasci (na sunčanoj strani) da odstoji dve nedelje. Procedite ulje, sipajte u čistu flašu ili teglu i čuvajte na hladnom i tamnom mestu. Mažite uljem sinuse, čelo i slepoočnice.

Bonus video:

 

@najzena.rs Gde držite ulje u kuhinji? Ovo je najgore mesto! #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading