Buran život velikog glumca i zavodnika: Odrastao s kriminalcima, Miku Džegeru preoteo devojku, a deca mu već ratuju oko nasledstva

Vesti 18.08.2024 11:41 0

Francuska filmska legenda i jedan od najvećih zavodnika među glumcima preminuo je u 88. godini.

alen delon

Sa ćerkom Anuškom/Shutterstock

Decenijama je bio najveći zavodnik svetske kinematografije, zgodni muškarac, neodoljivih plavih očiju kome žene nisu mogle da odole. "Bio sam jako, jako, jako, jako zgodan, žene su me opsedale od 18. godine," izjavio je jednom prilikom Alen Delon.

Rastao sa kriminalcima

Francuska filmska legenda Alen Delon preminuo je u 88 godini, saopštilao je njegovo troje dece. Rođen je u bogatom predgrađu Pariza 1935. godine, prepušten udomiteljskoj porodici sa četiri godine nakon razvoda roditelja. Kao dečak je bio buntovik, šest puta je izbačen iz raznih škola, kasnije je otišao u vojsku i bio u ratu u Indokini, ali je završio u vojnom zatvoru zbog krađe džipa. Kasnih 50-ih godina prošlog veka, živeo je među prostitutkama i kriminalcima pre nego što je, zahvaljujući svom izgledu, ušao u svet filma, stekao slavu i bogatstvo.

alen delon

Alen Delon i Romi Šnajder/Shutterstock

 

Džegeru preoteo devojku

Slavna je fotografija na kojoj se vidi kako Alen Delon šarmira Marijan Fejtful, s kojom je glumio u filmu "Girl On A Motorcycle", dok pored sedi njen namrgođeni tadašnji dečko Mik Džeger! Bio je u vezi i sa Romi Šnajder pet godina, a upoznali su se i zaljubili 1958. na snimanju filma "Christine", javnost je bila očarana jednim od najglamuroznijih filmskih parova, ali je turbulentna veza okončana 1963. godine, premda je on kasnije u više navrata rekao kako je ona bila ljubav njegovog života.

Tvrdilo se i kako je dobio sina po imenu Kristijan Nemicom Niko, ali je uporno to demantovao usprkos činjenici da je njegova majka, dakle Kristijanova baka, pomagala u njegovom odrastanju. Prošle godine je Kristijan, koji je postao fotograf i jako ličio na Alena, umro od predoziranja heroinom sa 60 godina.

alen delon

Shutterstock

 

Bolest ga je promenila

Poslednjih godina je Alen Delon bio senka nekadašnjeg zavodnika zbog bolesti, a nakon moždanog udara 2019. godine, postao je navodno i senilan, prema pisanju medija. Starost su mu još težom činile svađe njegove dece, njihove prijave protiv očeve poslednje partnerke, zbog čega je i Alenovo zdravstveno stanje nekoliko puta bilo predmet stručne procene. Prilikom poslednjeg pregleda slavni glumac je navodno lekaru rekao da želi da umre i tražio eutanaziju.

Počela borba za nasledstvo

Završno poglavlje života Alena Delona obeležila je svađa porodice pred očima javnosti, a čini se kako nije u pitanju samo borba protiv njegove poslednje partnerke Hiromi nego zapravo raspad porodice, rat između njegove troje dece za nasledstvo.

Hiromi je prošlog leta izbačena iz Delonovog imanja južno od Pariza, a njegova deca su za nju rekla da je bila samo plaćena pomoćnica u domaćinstvu i da je umislila da ima puno važniju ulogu u Delonovom životu, želeći da se domogne njegovog bogatstva koje se procenjuje na oko 250 miliona dolara.

alen delon

Sa ćerkom Anuškom/Shutterstock

 

Tužili su 60-ogodišnju Hiromi koju je Alen Delon upoznao 1992. na snimanju filma "Povratak Kazanove", za fizičko i mentalno zlostavljanje, iskorišćavanje ranjive osobe, finansijske malverzacije, čak i za okrutnost prema Delonovom psu. Hiromi, pak, tvrdi kako Alenova deca nikad nisu prihvatila njenu romantičnu vezu s njihovim ocem, s kojim je, kako kaže, počela da živi 2006. godine, i jedino žele zaštititi svoje nasledstvo.

Više novca ostavio ćerki nego sinovima

Premda su naizgled ujedinjeni protiv Hiromi, najstariji sin Antoni je u intervjuu za „Paris-Match“ optužio polusestru Anušku da je lagala o rezultatima poslednjih testiranja njihovog oca, a ona je preko svog advokata poručila kako njihov otac više ne može da izdrži agresivnost svog sina koji mu stalno govori da je senilan. Francuski komentatori smatraju da ova porodična drama ima korenje u prošlosti, jer Delon nikad nije bio u stanju da ostvari pravu povezanost s decom. U svo testamentu, Alen Delon je polovinu bogatstva ostavio ćerki, a drugu polovinu dele dvojica sinova. Hoće li rat biti okončan Alenovom smrću, tek ćemo videti.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading