Kako se usuđuje! Kejti Peri počinila zločin protiv životne sredine, snimala spot na zabranjenoj lokaciji u Evropi

Vesti 15.08.2024 14:32 0

U saopštenju Vlade Španije navode da produkcijska kuća koja je snimala spot nije zatražila dozvole, a Keti Peri nije komentarisala ove tvrdnje

Kejti

Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Španski zvaničnici istražuju postupke američke pevačice Kejti Peri zbog toga što je navodno bez dozvole snimala spot u ekološki osetljivom području na Balearskim ostrvima, gde dominiraju peščane dine.

U spotu za njen najnoviji singl ,,Lifetimes" ona uživa na plažama i provodi se u klubovima na ostrvima Ibica i Formentera.

Ali veruje se da su scene snimljene u središtu zaštićenog područja dina na ostrvu Espalmador u Formenteri zabrinule zvaničnike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

 

U saopštenju Vlade Španije navode da produkcijska kuća koja je snimala spot nije zatražila dozvole, a Keti Peri nije komentarisala ove tvrdnje.

Ipak, zvaničnici kažu da Peri nije pod istragom zbog „zločina protiv životne sredine", jer je moguće dobiti dozvolu za snimanje u toj oblasti.

I iz sekretarijata za životnu sredinu Balearskih ostrva objavili su saopštenje u utorak, tvrdeći je produkcijska kuća nije obezbedila neophodne dozvole pre snimanja.

„Pokretanje preliminarnih istražnih akcija" je rezultat toga, dodali su.

Pomenuli su i jedan odeljak Plana za upravljanje nacionalnim resursima, u kojem se navodi da „fotografski, kinematografski i videografski" radovi u „komercijalne ili reklamne svrhe" mogu da se izvrše samo uz odobrenje Ministarstva za životnu sredinu.

Neki od snimaka za spot nastali su u sistemu dina Espalmador, jednoj od ekološki najbogatijih oblasti Formentere.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

 

Espalmador je nenaseljeno ostrvce oko tri kilometra severno od Formentere i od 1980. je deo prirodnog parka Ses Salines Ibice i Formentere.

Dine na malom ostrvu, koje je u privatnom vlasništvu, „od velike je ekološke vrednosti", navodi se na sajtu lokalne turističke organizacije.

BBC novinari su kontaktirali produkcijsku kuću WeOwnTheCity i zastupnike Keti Peri, ali nisu dobili komentar.

Snimanje je usledilo posle turbulentne kampanje promocije njenog sedmog albuma pod nazivom 143, koji će biti objavljen u septembru.

Prvi objavljeni singl Woman's World nije dobio dobre kritike i nije uspeo da se nađe na top listama, a mnogi smatraju da feministička poruka pesme nije u skladu sa realnošću.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

 

„Kakav je ovo regresivni, podgrejani pakao?", pitali su kritičari Gardijana.

U magazinu Kat tvrde da je „Peri ostala u 2016. godini", a u magazinu Roling stoun pitaju „da li je Keti Peri objavila najgori povratnički singl svih vremena".

Taj, kao i singl ,,Lifetimes", producirao je umetnik Doktor Luk, a Peri su kritikovali zbog saradnje sa njim.

Pevačica Keša ga je tužila 2014. godine u nameri da raskine kontakt sa njim jer ju je „se**ualno, fizički, verbalno i emocionalno zlostavljao, dovevši je na rub smrti", kako su opisali njeni advokati.

Doktor Luk je negirao optužbe, a prošle godine su postigli dogovor o vansudskom poravnanju. 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading