"Bio sam nadrogiran, imam nekoliko mentalnih poremećaja": Oglasio se sin norveške princeze nakon neviđenog incidenta koji je izazvao

Tatjana Badarević Vesti 15.08.2024 12:57 0

Marius Borg Høiby želi da se izvini svojoj devojci koja nije "zaslužila ni ono što se dogodilo te noći, ni ekstremni pritisak norveškog i stranog medija nakon toga."

Marius Bolg

Profimedia

 

Marius Borg Høiby (27) u poslednje vreme nalazi se pod budnim okom javnosti zbog skandala koji je potresao norvešku kraljevsku porodicu. Sin norveške princeze Mette-Marit priznao je krivicu i uputio izvinjenje svojoj devojci, koju je fizički i psihički zlostavljao, javlja norveški NRK

- Prošlog vikenda dogodilo se nešto što se nije smelo dogoditi. Telesne povrede i uništavanje predmeta u stanu počinio sam u alkoholisanom stanju nakon svađe i kokaina. Imam nekoliko mentalnih poremećaja što znači da sam tokom svog odrastanja i odraslog života imao, i još uvek imam, izazova. Dugo sam se borio sa zlouptrebom opojnih sredstava, zbog čega sam se lečio u prošlosti. Sada ću nastaviti s ovim tretmanom i shvatiću ga vrlo ozbiljno - počeo je Marius svoju izjavu.

- Konzumiranje droga i moje dijagnoze ne opravdavaju ono što se dogodilo u stanu u Frogneru u noći na nedelju prošlog vikenda. Želim odgovarati za ono što sam učinio, a policiji ću se iskreno izjasniti - stoji u nastavku izjave koju je Marius dao putem advokata Øyvinda Bratliena.

Marius Bolg

Profimedia

 

 

Marius je dodao da želi da se izvini svojoj devojci koja nije "zaslužila ni ono što se dogodilo te noći, ni ekstremni pritisak norveške i strane štampe nakon toga". Izvinio se i svojoj porodici jer zna da su njegovi postupci uveliko uticali na njih.

 Na kraju je dodao da "preuzima punu odgovornost" za svoje postupke. 

Advokat Bratlien tvrdi kako je ovo priznanje, iako Marius nije formalno priznao krivicu.

- Formalno nije zauzeo stav o krivičnoj odgovornosti, jer nije bio na sudu, ali u stvarnosti nakon optužbe postoji priznanje krivične odgovornosti - rekao je Bratlien. 

Obratila se i advokatica napadnute devojke, Mette Yvonne Larsen.

- Dobro je što on progovara i priznaje problem s drogom i ona je srećna zbog toga - kratko je izjavila. 

Iz policije i kraljevske porodice nisu imali komentar na Mariusovu poruku.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading