Nazvali je izdajicom i oduzeli stan, svaki dan dobijala pretnje i sve to zbog njega: Ovo je muž Mire Furlan kojeg je volela do smrti

Nedeljko Tišanović Vesti 13.08.2024 11:57 0

Njihova ljubav prebrodila je ozbiljne prepreke.

Printscreen

Printscreen

Mira Furlan, legendarna glumica koju je obožavala cela Jugoslavija, preminula je 20. januara 2021. godine usled komplikacija izazvanih virusom Zapadnog Nila. Imala je 66 godina i iza sebe je ostavila supruga Gorana, sina Marka i brojne uloge koje će publika dugo pamtiti.

Njen život bio je veoma buran. 1986. godine upoznala je srpskog režisera Gorana Gajića, s kojim je ubrzo započela vezu. Zbog ljubavi, često je putovala između Beograda i Zagreba. Početkom devedesetih, hrvatski mediji su je optuživali da je pristrasna prema Srbiji i nazivali je izdajicom.

 

 

Kao posledica tih optužbi, Mira je izgubila posao u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je stan koji je nasledila od bake, a svakodnevno je dobijala pretnje smrću. 

Zbog teških okolnosti, Mira i Goran su 1991. godine morali da se presele u Beograd, a kasnije su emigrirali u Sjedinjene Američke Države. Da bi preživeli, Mira je obavljala razne poslove.

Venčali su se 1993. godine, a 1998. dobili su sina kojeg su nazvali Marko Lav.

Popeo se na jarbol broda koji nas je vozio od Hvara do Visa. Gledajući ga kako se jednom rukom drži na tom neopisivo visokom jarbolu, shvatila sam da je to čovek koji se ne boji. Konačno, rekla sam u sebi. Moji dotadašnji susreti sa osobama suprotnog pola uglavnom su bili susreti sa potpuno isprepadanim muškarcima. Panični strah od žena je ujedno i izvor nasilja prema ženama koje obeležava ove prostore. Taj strah i ta mržnja koja iz njega proizlazi takođe su po mom mišljenju bili i razlog linča moje malenkosti početkom devedesetih — pričala je glumica. 

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading