Tragedija koja je uznemirila javnost, popila tablete čiji trag nije pronađen u orgamizmu? Smrt Merilin Monro i dalje misterija, u sve umešan i Kenedi?

Nedeljko Tišanović Vesti 05.08.2024 10:01 0

Važi za jednu od najlepših žena sveta, ali tragičan način na koji je izgubila bitku sa životom i dalje "dira" javnost..

Merilin Monro

Profimedia

Merilin Monro, pravim imenom Norma Džen Bejker, pronađena je mrtva u svojoj kući u Los Anđelesu 5. avgusta 1962. godine. Policija je navela predoziranje barbituratom kao uzrok smrti, istom supstancom koja je odnela život Džudi Garland i Džimiju Hendriksu

Merilin, rođena 1. juna 1926. godine, bila je ikona Holivuda, ali je njen život bio ispunjen problemima. Bila je vanbračno dete i nikada nije upoznala svog oca. Njena majka, koja je radila kao montažerka, patila je od psihičkih poremećaja. Merilin je pronađena gola na krevetu, s rukom zgrčenom na telefonu, a i dan danas postoje brojne nejasnoće oko njenog smrti.

1. DANI UOČI NJENE SMRTI

Pre svoje smrti, Merilin je bila zabrinuta zbog starenja i izgleda, ali se radovala povratku na set filma "Nešto se mora dati" (Something's Got To Give). Iako je često kasnila i žalila se na zdravlje, njena kućna pomoćnica, Junis Murej, tvrdila je da je Merilin bila optimistična i radovala se budućnosti.

2. NISU PRONAĐENE TABLETE

Iako je Merilin umrla od predoziranja nembutalom, u njenom stomaku nisu pronađene tablete. Medicinski istražitelj Tomas Noguči je objasnio da su pilule mogle brže da se varaju kod zavisnika, što je dovelo do teorija zavere o mogućem ubistvu.

3. NEZAVRŠENA OBDUKCIJA

Obdukcija koju je izvršio doktor Noguči nije pružila potpuni uvid, jer su organi glumice uništeni, a toksikološke analize nisu urađene na svim uzorcima. Ovo je dodatno podstaklo sumnje o mogućem ubistvu.

4. OPRANA POSTELJINA

Nekoliko sati pre nego što je policija stigla, domaćica Junis Murej je oprala posteljinu. Njen čudno ponašanje i izbegavanje odgovora na pitanja dodatno je podstaklo sumnje o tome šta se zaista dogodilo.

5. PORUKA PRE SMRTI

Tokom noći, Merilin je razgovarala s nekoliko ljudi, uključujući Piter Lavforda, koji je bio zabrinut za njeno stanje. Merilin je ostavila poruku, u kojoj je pominjala da se oprosti sa svojim poznanicima, što je dodatno potvrdilo njenu zabrinutost.

6. POLICIJA NIJE BILA PRVA

Smrt je prvobitno prijavljena policiji tek nakon što su njeno telo otkrili njen lični psihijatar i lekar. Policija je obaveštena oko 4:25 ujutro, gotovo dva sata nakon što je domaćica otkrila telo.

7. NEJASNOĆE O POSLEDNJIM SATIMA

Služavka Junis Murej je menjala priče o vremenu kada je obavestila Merilinu psihijatra, što je dodatno doprinelo sumnjama. Njen kasniji razgovor sa biografom Entonijem Samersom otkrio je da je pominjala moguće umešanosti Bobija Kenedija.

8. PONOVNO POKRETANJE SLUČAJA

Godine 1982, državni tužilac Džon Van de Kamp iz Los Anđelesa naredio je ponovno ispitivanje slučaja. Merilin Monro je tokom života prolazila kroz brojne traume, uključujući zlostavljanje u detinjstvu i probleme u porodici, što je dodatno komplikuje njenu priču.

Ova kombinacija detalja, misterija i nejasnoća čini smrt Merilin Monro jednim od najvećih enigmi u istoriji, koja i dalje intrigira i pokreće spekulacije.

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading