Za manje od minut postala milijarderka: Kako je najbogatija Srpkinja iz siromašne kuće stigla do života iz snova

Slobodanka Ćorić Vesti 29.07.2024 12:20 0

Rastući u velikoj porodici sa ograničenim finansijskim sredstvima, Slavica nije imala standard života sličan vršnjacima. Posebno nakon razvoda svojih roditelja

slavica radić

Profimedia

Slavica Radić, ćerka Jove Radića i Ljubice Mailć, danas je jedna od najbogatijih žena na svetu, sa imovinom procenjenom na oko 1,2 milijarde dolara, prema "NetWorth". Tokom svog života, Slavica je pokazala da je mnogo više od samo bogate naslednice. U vreme dok je još bila u braku sa poznatim Bernijem Eklstonom, izjavila je da školsko obrazovanje nije bilo njen prioritet, ali je u sportu bila izuzetna, briljirajući u odbojci i rukometu.

slavica radić

Profimedia

 

Rastući u velikoj porodici sa ograničenim finansijskim sredstvima, Slavica nije imala standard života sličan vršnjacima. Posebno nakon razvoda svojih roditelja, novac je postao još veći problem. Čak je jednom bila osumnjičena za nestanak novčanika, što je dodatno otežalo njen život.

Odlučna da se osamostali, Slavica je iskoristila svoju izuzetnu lepotu i započela karijeru manekenke. Svojim radom za magazin "Start" otvorila je vrata međunarodnoj karijeri, koja je uključivala modeliranje u Milanu i čak nastupanje na stazi Formule 1.

U 1981. godini, u dobi od 23 godine, Slavica je angažovana da promoviše sportsku odeću tokom trke Formule 1. Berni Eklston, koji je prisustvovao događaju, primetio je Slavicu i pozvao je u svoj luksuzni "moto-hotel". U sećanju iz devedesetih, Slavica je podelila kako je iznenada završila u Eklstonovom autobusu nakon što je videla i doživela trku.

Iako su njihovi jezički nesporazumi otežali komunikaciju u početku, Slavica je ostavila pogrešan broj telefona. Berni je, međutim, pretraživao svet dok nije uspeo da je pronađe i kontaktira.

slavica radić

Profimedia

 

Nedugo nakon toga, Slavica se udala za Bernija i preselila u luksuznu zgradu u blizini Hajd Parka u Londonu, koja je pripadala arapskom magnatu Kašogiju. Zgrada je bila staklena, sa prvih četiri sprata pretvorenih u kancelarije, dok je ostatak bio njihov privatni stan sa bazenom na poslednjem spratu.

Iako je živela u raskošu, Slavica je ubrzo uvidela nedostatke - stalna prisutnost Bernijevih poslovnih partnera onemogućavala joj je normalan život. Godine 2008, mediji su izvestili o problemima u njihovom braku. Slavica se preselila iz zajedničkog doma i angažovala advokata. Berni je tvrdio da je razlog za njen odlazak buka sa gradilišta pored njihove kuće.

slavica radić

Profimedia

 

Razvod je formalizovan 2009. godine u rekordnom roku od 58 sekundi, tokom kojeg su se oboje dogovorili o podeli imovine. Slavici je pripala imovina vredna više od milijardu dolara, uključujući nekretnine i akcije. Prošle godine, hrvatski mediji su izvestili da je Slavica napadnuta u svojoj kući u Švajcarskoj od strane maskiranih napadača, ali je prošla sa lakšim povredama, piše Glorija hr.

Tokom braka, Slavica i Berni su bili jedan od najpoznatijih parova u svetu. Razlika u visini od 29 centimetara nije ih sprečila da dobiju dve ćerke, Petru i Tamaru, i da provedu zajedno 24 godine.

@najzena.rs Motivišemo vas da se borite za ono u šta verujete i da nikada ne prihvatite bilo šta manje od onoga što zaslužujete 💗#zena #najzena #fyp #foryoupage #fpyシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading