Najpodlija izdaja princa Harija: Kraljici Elizabeti je 1 rečenicom slomio srce, a ono što je uradio je bezdušno

Tatjana Badarević Vesti 27.07.2024 08:03 0

Iako bi mnogima bilo drago što su to učinili, kraljici Elizabeti to se nimalo nije dopalo.

Princ Hari

EPA

 

Pokojna kraljica Elizabeta II navodno je bila besna nakon što su princ Hari i njegova supruga Megan Markl rekli kako su dobili blagoslov da ćerki daju ime Lilibet. U knjizi Roberta Hardmana govori se o tome kako je kraljica bila ljuta nakon što su njen unuk i snaja javno istakli da su dobili "zeleno svetlo" da ćerki daju ime Lilibet, što je inače bio nadimak kraljice Elizabete u detinjstvu.

Kraljicu navodno nikad nisu ni pitali za mišljenje oko imena njihove ćerke, koja je rođena u junu 2021. godine. Kraljica je preminula u septembru 2022. 

 

 

"Izvori iz palate su za BBC rekli da Megan i Hari nisu pitali kraljicu da li mogu da koriste njen nadimak, iako se pisalo kako su tražili dopuštenje", istakao je svojevremeno na Twitteru BBC-jev kraljevski reporter Džoni Dajmond.

Kraljevski izvori su potvrdili za Page Six da je princ Hari nazvao baku Elizabetu nakon što je Megan rodila drugo dete u bolnici u Santa Barbari.

"Mislim da je to više bio poziv kako bi joj rekao da je beba došla i da je planiraju nazvati po njoj, to nije nešto na šta ljudi mogu reći ne. Sumnjam da su je pitali, više su je informisali", rekao je još jedan izvor. 

 

 

Nakon što je mala došla na svet, Hari i Megan su objasnili značenje imena Lilibet Dajana.

"Lili je dobila ima po prabaki, kraljici, čiji je porodični nadimak bio Lilibet. Njeno srednje ime, Dajana, odabrano je u čast voljene, preminule bake, princeze od Velsa", istakli su. Princ Vilijam i Kejt tada su im čestitali na dolasku prinove. Podsećamo, osim Lilibet, imaju i sina Arčija, koji je rođen u maju 2019., dok su još živeli u kraljevskoj palati.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading