Glumica Jovana Stojiljković čeka prvo dete: Unuka je poznatog političara — život joj obeležile 3 teške tragedije

Nedeljko Tišanović Vesti 17.07.2024 13:23 0

Niko ni ne sluti kakav je život imala.

Shutterstock

Shutterstock

Mlada glumica Jovana Stojiljković i njen parner glumac Goran Bogdan, kako prenose mediji, postaće roditelji. Njih dvoje su se pojavili na jednom događaju u Hrvatskoj, kada se zapravio vest i proširila u tamošnjim medijima nakon što su glumicu papraci uslikali. 

Zanimljivo je da je glumica dugo tražila svoje mesto na glumačkoj sceni, godinama je radila, trudila se i sve to se isplatilo. Dobila je mnogo uloga, a jedna od istaknutih bila je u retro-trileru "Vera", inspirisan pričom o Veri Pešić, špijunki iz Drugog svetskog rata, koju su zvali "srpska Mata Hari".

 

Međutim, glumica je tokom svog života doživela teške tragedije koje su pored njene porodice, potresle i celu javnost.

Pre 22 godine, 11. aprila, nekadašnji ministar policije Vlajko Stojiljković izvršio je samoubistvo na stepeništu Savezne skupštine. Dva dana kasnije preminuo je u Urgentnom centru, podlegavši posledicama ranjavanja. 

 

 

Potresno je i to da je nekoliko godina pre ministrove smrti, samoubistvo počinila i njegova supruga Jelisaveta koja je, kako prenose mediji, smoubistvo izvršila u podrumu stambene zgrade u Požarecu, gde su živeli. Ona je svojevremeno bila aktivna politički, ali se povukla zbog problema sa mentalnim zdravljem. 

Vlajkov sin, a otac glumice Jovane Stojiljković, ubio se 2004. godine u svom stanu na Bulevaru Mihaila Pupina na Novom Beogradu.

Ovi tragični događaji ostavili su neizbrisiv trag u Jovaninom životu. 

Suicidne misli su jedan od vodećih problema u Srbiji. Međutim, u toku života moguće je da osoba potpuno oslobodi suicidnih misli izjavila dr Medurić, jer pacijent tokom mentalnog sazrevanja može da prihvati drugačiji način života. 

Svi se tokom života sreću sa raznim problemima. Svi mi se čak u toku dana borimo sa raznim problemima. Samoubistvo je nekada odustajanje od borbe, a nekada želja da se pobegne od realnosti. Svaka osoba sa aktivnim suicidalnim mislima i suicidalnim ponašanjem bi trebalo da poseti profesionalnog terapeuta jer takvo ponašanje neće nestati samo od sebe zaključuje dr Medurić, za Boom93.

Kontakt telefoni za besplatnu psihološku podršku: 

***Nacionalni servis za zaštitu mentalnog zdravlja Republike Srbije – telefon 0800/309309, svakog dana od 0-24h (Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“), svi pozivi su anonimni i besplatni


***Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva – telefon: 011/7777000, svakog dana od 0-24h, svi pozivi su anonimnii besplatni, kao i prethodno navedeni broj 0800/309309, opcija 1

**Institut za mentalno zdravlje, Beograd, Milana Kašanina 3 (Palmotićeva 37); telefon: 011/3307 500, radno vreme od 8-14h za prve preglede;

 

Bonus video:

Komentari (0)
Loading