Britanski mediji doneli šok odluku: Tiče se princa Vilijama i njegove navodne ljubavnice, a o ovom potezu bruji svet

Tatjana Badarević Vesti 12.07.2024 19:56 0

Sa interneta nestala je gomila članaka o princu Vilijamu i njegove navodne ljubavnice, Sari Rouz Henberi.

Rouz Henberi

Profimedia

 

Rouz Henberi, markizu od Čolmondeja, godinama povezuju sa princom Vilijamom te brojni tvrde da imaju aferu, od 2019. do 2024. godine s britanskih portala nestao je veliki broj članaka o njoj i princu, dok su delovi članaka koji su još uvijek dostupni na mreži obrisani, piše Business Insider.

Naime, mediji su od 2019. godine spekulisali o vezi princa Vilijama sa Rouz Henberi, koja je navodno bila prijateljica njegove supruge Kejt Midlton i živela u blizini Anmer Hola, rezidencije princa Vilijama i princeze od Velsa u Norfolku.

Nakon što se Kejt početkom godine povukla iz javnosti, pojavile su se razne teorije zavere i nagađanja, a Rouz Henberi se našla u središtu mnogih od njih, bivajući često proglašavana Vilijamovom "ljubavnicom". Situacija je eskalirala do te mere da je markiza zapretila tužbom američkom komičaru Stefenu Kolbertu i negirala bilo kakvu aferu s britanskim prestolonaslednikom.

Rouz Henberi

Profimedia

 

 

Eli Hol, novinarka koja piše o britanskoj kraljevskoj porodici za Vulture, primetila je uklanjanje i ponovno uređivanje novinskih članaka o Rouz Henberi, objavljenih između 2019. i 2024. godine.

Većina nestalih tekstova nije se direktno bavila glasinama o aferi

Iz tog vremenskog perioda, piše Hol, izbrisan je 21 internetski članak, šest članaka je uređivano kako bi se iz njih uklonile određene informacije, a među medijima koji su brisali ili menjali tekstove su Daily Express, The Mirror, The Sun, Evening Standard, Tatler, Daily Mail/MailOnline/Mail on Sunday i Guardian.

Zanimljivo je da se većina nestalih tekstova nije eksplicitno bavila glasinama o aferi, već su sadržali aluzije na napetosti između princeze od Velsa  i njene navodne "dugogodišnje najbolje prijateljice".

kejt midlton

Profimedia

 

 

Tako je na primer, priča iz marta 2019. koju je objavio Daily Mail, govorila o navodnom rivalstvu između Kejt Midlton i Rouz Henberi, nazivajući markizu njenom "seoskom suparnicom" među istočnoengleskim aristokratama. Takođe je nestao i tekst s portala The Sun koji je slično opisivao njihov odnos i spominjao "užasnu svađu" koja je šokirala njihov izvor.

Kejt Midlton

Profimedia

 

 

Obožavatelji kraljevske porodice pitaju se da li je slučajno toliki broj medija odlučio da briše i menja napise o Rouz Henberi ili iza toga stoji nečija odluka. Tokom tromesečne istrage, Vulture je kontaktirao ove medije za komentar, a jedino se Guardian oglasio, navodeći da su "izmene napravljene nakon internog uredničkog razmatranja, a ne nakon spoljašnjeg kontakta".

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading