Nije ni slutila da će joj to biti poslednje slavlje: Ovako je princeza Dajana proslavila svoj zadnji rođendan

Nedeljko Tišanović Vesti 04.07.2024 08:57 0

Princeza Dajana proslavila je svoj 36. rođendan živeći u skladu sa svojim nadimkom narodne princeze.

princeza

Profimedia

Samo dva meseca pre nego što je tragična saobraćajna nesreća odnela život princeze Dajane, ona je svoj poslednji rođendan provela na gala svečanosti, ali je nadahnjujuće to da je odvojila vreme da upozna svoje obožavaoce.

Pokojna porodica proslavila je svoj 36. rođendan 1. jula 1997. u velikom stilu, prisustvujući svečanosti održanoj u čast stogodišnjice Galerije Tejt u Londonu. Princeza Dajana zaprepastila je sve u crnoj haljini sa perlama koju je dobila kao rođendanski poklon od svog prijatelja, dizajnera Žaka Azagurija, uz blistavu ogrlicu sa zelenim kamenjem i savršenim minđušama.

Profimedia

Profimedia

 

 

Dajana je takođe jasno stavila do znanja zašto je zovu "Narodna princeza", odvojivši vreme da pozdravi ljude koji su se okupili napolju kako bi joj čestitali ro. Obasuli su je rođendanskim poklonima, uključujući čestitke, cveće i mali ružičasti balon sa medvedom iz crtanog filma.

Dajana je imala empatije za ljude — rekao je ranije njen mlađi brat Čarls za People.

Mogla je da učini da se bilo koja osoba, bilo da je najveća ili najskromnija, oseća potpuno opušteno u njenom društvu.

Poslednje leto princeze Dajane obeležilo je putovanje u SAD, gde je održala govor na svečanosti za žrtve nagaznih mina koju je organizovao Crveni krst i upoznala Hilari Klinton, kao i poseta Bosni i Hercegovini. Letovala je i u Sent Tropeu sa svojim dečkom Dodijem Al Fajedom i svoja dva sina, princom Vilijamom i princom Harijem.

Nakon što je proveo devet dana sa Al Fajedom na odmoru u francuskoj i italijanskoj Riveri, par je stigao u Pariz 30. avgusta. Samo nekoliko sati kasnije, i Dajana i Dodi su poginuli u saobraćajnoj nesreći u tunelu Pont de l'Alma, tokom vožnje od  hotela Ritz Paris do drugog apartmana u gradu.

Dajanino nasleđe živi sa njenim sinovima, od njihovog dobrotvornog rada koji je usmeren na to da održi sećanje na nju.

Svakako se nadam i verujem da je sve što radim čini nju ponosnom — rekao je princ Hari ekskluzivno za People u aprilu 2022.

U 12 kratkih godina koliko sam imao sreće da budem sa njom, video sam i osetio energiju i snagu koju je dobijala od pomaganja drugima, bez obzira na njihovo poreklo, bolest ili status.

Dodao je i da je jako poštuje svoju majku i sve što je  uradila.

 

 

Komentari (0)
Loading