Ima više energije sa 98 godina, nego neki mlađi: Slavni glumac ušao u istoriju kao najstarija osoba koja je osvojila Emi

Vesti 11.06.2024 12:57 0

Van Dajk je dobio nominaciju za svoju ulogu u seriji ,,Dani naših života"

Dik

Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia

Legendarni glumac Dik van Dajk se bavi glumom više od sedam decenija, a sa 98 godina je ušao u istoriju kao najstariji glumac koji je osvojio Emi.

„Jesam li ja zaista najstariji?", upitao je van Dajk j tokom intervjua za Entertainment Tonight uoči dodele dnevnih Emi nagrada prošle nedelje.

Bio je šokiran kada je saznao da je najstarija osoba koja je nominovana za nagradu. „Ne mogu da verujem. Mislim da sam poslednji u svojoj generaciji. Imam 98 godina. Skoro da sam sačuvao svu pamet. Ne mogu da se setim šta sam doručkovao“, našalio se on.

Van Dajk je dobio nominaciju za svoju ulogu u seriji  ,,Dani naših života". Njegova uloga u sapunici bila je drugačija od njegovih uobičajenih komičnih i muzičkih uloga u filmovima poput ,,Meri Popins" i ,,Chitty Chitty Bang Bang".

 

 

Rekao je da je snimanje ozbiljnih scena u sapunici bilo neobično za njega i da je zato u jednom trenutku počeo da se kikoće, prenosi CBS

Van Dajk je takođe podelio kako je dobio gostujuću ulogu u ,,Danima naših života", i otkrio da i dalje ide u teretanu tri dana nedeljno, te da Drejk Hogestin, jedna od zvezda serije, ide u istu teretanu kao i on. Glumac je rekao Van Dajku da treba da se pojavi u seriji.

„Rekao sam da bih voleo“, rekao je. „To je dovelo do nominacije."

Prethodno je osvojio četiri Emija i dobio jednu počasnu nagradu. Njegov sitkom, ,,The Dick Van Dyke Show" se prikazivao od 1961. do 1966. i sakupio je 25 nominacija za Emi

Sa svojimm šestim osvojenim Emijem, Van Dajk je odmah iza Eda Asnera, koji ima sedam. „Trkam se sa njim“, našalio se.

Van Dajk je rekao da mu penzija nije ni na pameti. ,,To nije posao, to je igra", rekao je. ,,Glumci su tako srećni. Jako sam se dobro proveo." 

On još uvek radi na raznim projektima, uključujući samostalnu predstavu, tokom koje će odgovarati na pitanja publike. 

 

@entertainmenttonight Dick Van Dyke may be 98 years old, but the iconic actor proves he's still got it as he makes Daytime Emmys history. #DickVanDyke ♬ original sound - Entertainment Tonight

 

Takođe je blizu da bude osvoji ,,EGOT"- Emi, Gremi i Toni. Rekao je da želi da osvoji Oskara, sada kada je dramski glumac.

„Nadam se da neće biti posthumno“, nasmejao se. 

Svoje vreme u teretani naziva svojim ,,tajnim oružjem" i razlogom svoje dugovečnosti

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading