Policija i DEA istražuju smrt Metjua Perija: Trag ketamina u krvi izazvao misteriju, šta su istražitelji otkrili?

slobodanka Ćorić Vesti 22.05.2024 10:02 0

Peri je preminuo od dejstva ketamina, sa nivoima u krvi sličnim onima tokom opšte anestezije

metju peri

Printscreen/Youtube

Policija Los Anđelesa i američka Uprava za suzbijanje narkotika (DEA) pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o smrti američkog glumca Metjua Perija. Prema policijskim izvorima, Peri je preminuo od dejstva anestetika ketamina koji je dobio na recept, a istraga će utvrditi kako je došao do tih lekova.

Metju Peri, poznat po ulozi Čendlera Binga u seriji "Prijatelji", preminuo je u 54. godini 28. oktobra 2023. godine u hidromasažnoj kadi u svom domu. Obdukcija je otkrila tragove ketamina u njegovom stomaku, što se ponekad koristi za lečenje depresije. Međutim, nivoi ketamina u njegovoj krvi bili su slični onima koji nastaju tokom opšte anestezije, što je izazvalo dodatne sumnje.

Osim ketamina, u Perijevoj krvi je pronađen i buprenorfin, lek koji se koristi za lečenje zavisnosti od opijata. Lekari su izjavili da je Peri bio na terapiji infuzijom ketamina zbog anksioznosti i depresije u danima pre smrti, ali je poslednju infuziju dobio desetak dana ranije, što znači da ketamin pronađen u njegovoj krvi nije bio deo predviđene terapije.

Uprkos nalazima, Perijeva smrt je okarakterisana kao nesrećan slučaj, bez dokaza o krivičnom delu. Ipak, policija i DEA istražuju kako je Peri došao do lekova na recept i da li je bilo nepravilnosti u njihovom izdavanju.

Metju Peri je u svojim memoarima iz 2022. godine govorio o svojoj dugoj istoriji zloupotrebe lekova i droga, počevši od svoje 14. godine. Njegova smrt je šokirala mnoge i pokrenula pitanja o bezbednosti i kontroli izdavanja lekova na recept.

Komentari (0)
Loading