Koronavirus je ponovo pokvario kraljičine planove: Elizabeta II još jednom OTKAZALA važno OKUPLJANJE, svi su ZABRINUTI zbog ove situacije

K.Ć Vesti 19.12.2021 15:57 0

Kraljica Elizabeta II otkazala je tradicionalnu predbožićnu večeru u zamku Vindzor. Sastanku je trebalo da prisustvuje 50 visokorangiranih članova kraljevske porodice, ali je zbog pandemije korona virusa i varijante Omikrona britanski monarh odlučio da preduzme ovu meru predostrožnosti

Koronavirus je ponovo pokvario kraljičine planove: Elizabeta II još jednom OTKAZALA važno OKUPLJANJE, svi su ZABRINUTI zbog ove situacije

Shutterstock

Britanska vladarka već dugi niz godina priređuje predbožićnu večeru za svoje rođak. Nažalost, ove godine pandemija joj je poremetila planove, što ju je primoralo da prekine tradiciju i otkaže večeru zakazanu za 21. decembar.

Prema pisanju Dejli mejla, večeri je trebalo da prisustvuje, između ostalih, i Princ Čarls i vojvotkinja Kamila; i princ Vilijam i vojvotkinja Kejt . Nakon večere, kraljica je trebalo da bude prevezena helikopterom u Sandringem u Norfolku, gde će provesti praznike kao i svake godine.

Prema izveštajima časopisa, kraljica je odlučila da otkaže predbožićnu večeru jer bi to mogao biti izvor potencijalnog rizika od zaraze koronavirusom za previše ljudi, kako su rekli izvori iz palate:

- Veruje se da je ovo prava odluka.

Ranije Delta, sada Omikron. Kraljica ponovo otkazuje porodično okupljanje

Ovo nije prvi put da kraljica Elizabeta Druga mora da razočara svoje rođake koji bi želeli da se s njom pripremaju za Božić. Prošle godine, kraljica je otkazala porodično okupljanje koje je bilo uobičajeno ne u Vindzoru već u Bakingemskoj palati takođe zbog COVID-19. Dok je 2020. uzrok bio besni soj Delta, ove godine je to Omikron.

Milioni Britanaca odustali su od planova za odmor zbog straha od korona virusa, prema izveštajima Dejli Mejla, a premijer Boris Džonson i glavni lekar Kris Viti zamolili su ljude da se društvena okupljanja održavaju samo u malim grupama.

Komentari (0)
Loading