Za njim su devedesetih uzdisale tinejdžerke: Dva puta je izbegao smrt, lečio se od alkoholizma, a evo kako danas izgleda Brendon iz Beverli Hilsa

Olja Jelić Vesti 10.04.2024 14:25 0

Džejson Presli pojavio se ulogom Brendona Volša u seriji "Beverly Hills 90210" u kojoj je učestvovao sve do kraja njenog prikazivanja.

Džejson Presli

Profimedia

Džejson Presli pojavio se ulogom Brendona Volša u seriji "Beverly Hills 90210" u kojoj je učestvovao sve do kraja njenog prikazivanja.

Američki glumac i zvezda kultne tinejdžerske serije Beverly Hills 90210 Džejson Presli pojavio se nakon dugo vremena u javnosti, na događanju CannesSeries Pink Carpet Day 3, koje se inače odvija u sklopu prestižnog filmskog festivala.

Danas 54-godišnji Džejson pozirao je pred fotografima sa smeškom i dobro raspoložen, a pridružili su mu se i kolege iz serije "Becoming Karl Lagerfeld".

Glumac je javnosti najpoznatiji iz serije "Beverly Hills 90210", u kojoj je igrao zgodnog Brendona Volša pa su devedesetih za njim uzdisale tinejdžerke širom sveta, a uloga u kultnoj seriji potpuno mu je promenila život.

Odrastao je u kanadskom Vankuveru, a za glumu se počeo zanimati još kao dečak, ponajviše zbog svoje majke Šeron Kirk, koja je takođe glumica. Karijeru je započeo snimajući reklame, na malim ekranima debitovao je već s 12 godina u seriji "Teen Angel", a svetsku slavu stekao je tek kada je na audiciji za seriju "Beverly Hills 90210" dobio ulogu Brendona.

Ubrzo je postao tinejdžerski idol, a obožavateljke su ukrašavale zidove svojih soba njegovim posterima. Osvojio je i dvije nominacije za Zlatni globus, a u seriji se okušao i kao režiser pa potpisuje čak 15 epizoda. Na seriji je radio punih deset godina, sve do njenog završetka.

Nakon toga ostao je aktivan u glumačkim vodama, ali nikada nije nadmašio uspeh koji je ostvario u seriji koja ga je proslavila, a nastavio je raditi kao reditelj.

Tokom karijere neretko je zanimanje javnosti privlačio i svojim burnim privatnim životom. Tako se 1998. skupocenim Porscheom zabio u telefonski stub u Holivudu pa je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu na godinu dana i morao je da prođe program odvikavanja od alkohola.

Međutim, to ga nije sprečilo da u slobodno vreme nastavi da odlazi na trke automobila, u kojima i sam učestvuje. No omiljeni hobi umalo ga je stajao i glave nakon što se 2002. godine zabio u zid automobilom, te zadobio teške telesne ozljede. Srećom, oporavio se dosta brzo, a imao je i još nekoliko lakših nesreća.

Što se tiče njegovog ljubavnog života, povezivali su ga s brojnim koleginicama, a venčao se sa šminkerkom Naomi Loud 2005. godine. Par je dve godine kasnije dobio ćerku Avu Veroniku, a 2009. godine dobili su sina. Tek nakon što se venčao s Naomi, dobio je američko državljanstvo, a to je javnosti otkrio 2007. godine. O svom putu do slave i privatnom životu otvoreno je progovorio i u memoarima koje je objavio 2014. godine.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading