Kejt Midlton je bila prisiljena da objavi dijagnozu: Najnovije saznanje o zdravstvenom stanju princeze šokira

Slobodanka Ćorić Vesti 02.04.2024 11:30 0

U dvominutnom snimku, princeza je rekla da je u januaru operisala abdomen, a da su naknadni testovi otkrili da ima rak

kejt midlton

Printscreen

Kensingtonska palata je hitno objavila video poruku princeze od Velsa Kejt Midlton nakon što je dijagnoza procurila u medije, piše Dejli mejl.

Kejt Midlton je potvrdila da joj je dijagnostikovan rak i da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji 22. marta. Međutim, anonimni izvor veoma blizak palati otkrio je da vreme objavljivanja snimka nema nikakve veze sa spekulacijama koje bi se potencijalno mogle javiti zbog njenog odsustva sa uskršnje mise, već zato što je neko saznao za njeno zdravstveno stanje.

Osoba je kontaktirala Kensingtonsku palatu u vezi sa Kejtinom dijagnozom, ostavljajući palati drugu opciju osim da požuri priču.

Još nije jasno da li je curenje povezano sa klinikom na kojoj se Kejt lečila i gde je nekoliko ljudi sankcionisano. Potom je pokrenuta istraga na klinici zbog tvrdnji da je poverljivost podataka narušena dok je Kejt bila pacijent u bolnici.

„Svi na klinici su veoma svesni naših ličnih, profesionalnih, etičkih i zakonskih obaveza u vezi sa poverljivošću pacijenata. Izuzetno smo ponosni na izuzetnu brigu i diskreciju koju nastojimo da pružimo svim našim pacijentima koji nam svakodnevno ukazuju poverenje. Svako kršenje sistema biće rešeno svim odgovarajućim istražnim, regulatornim i disciplinskim koracima. U našoj bolnici nema mesta za one koji namerno izdaju poverenje naših pacijenata ili kolega", rekao je ranije direktor Al Rasel.

U dvominutnom snimku, princeza je rekla da je u januaru operisala abdomen, a da su naknadni testovi otkrili da ima rak, iako se ranije smatralo da je stanje povoljnije. Kejt je na snimku rekla da je u ranoj fazi hemoterapije i rekla da je dijagnoza veliki šok za nju i celu porodicu.

Video je snimio i prvi emitovao Bi-Bi-Si.

Komentari (0)
Loading