Istorijski presedan: Po prvi put Saudijska Arabija ima svoju misicu, smatraju je najlepšom ženom Bliskog istoka

Olja Jelić Vesti 28.03.2024 13:48 0

Saudijska Arabija će prvi put u svojoj istoriji imati svoju predstavnicu na izboru za Miss sveta 2024. godine, a ovu zemlju će predstavljati lepa Rumi Algahtani.

Mis Saudijske Arabije

Printscreen/Instagram

Saudijska Arabija će prvi put u svojoj istoriji imati svoju predstavnicu na izboru za Mis sveta 2024. godine, a ovu zemlju će predstavljati lepa Rumi Algahtani.

Rumi Algahtani je ime koje već nekoliko godina obilazi Bliski istok. Zahvaljujući njenom izgledu i gracioznosti, mnogi je smatraju jednom od najlepših žena na Bliskom istoku.

 

 

Rođena je u Rijadu 1997. godine. Ova 27-godišnja manekenka i influenserka je dobro poznato lice u modnoj industriji u Saudijskoj Arabiji. Već je osvojila titule Mis Saudijske Arabije, Mis Bliskog istoka, Miss Arab World Peace i Miss Woman (Saudijska Arabija). Ona je model, kao i influenserka.

Svojim učešćem na različitim međunarodnim takmičenjima lepote uverila je ljude da se stvari zaista menjaju u Saudijskoj Arabiji.

 

 

Arapski mediji su objavili da je Rumi diplomirala stomatologiju i osim što tečno govori engleski jezik, govori i francuski i arapski.

Deleći svoju sreću zato što je izabrana za prvu ženu koja će predstavljati Saudijsku Arabiju na Miss Universe u 71-godišnjoj istoriji takmičenja, priznala je da je bila veoma uzbuđena.

 

 

 

To je veliki trenutak za ovu islamsku naciju, jer Evropljani često kritikuju Saudijsku Arabiju zbog njenih strogih propisa i zakona. Ne samo to, Saudijska Arabija se takođe smatra jednom od najstrožih islamskih zemalja na svetu, jer su tamo zabranjeni filmovi i pozorišta.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading