Princeza nije jedina: Nakon vesti o teškoj bolesti Kejt Midlton, medicinska istorija kraljevske porodice šokirala javnost

Vesti 22.03.2024 20:24 0

Kralju Edvardu VIII dijagnostikovan je rak grla 1971. godine...

kraljevska porodica

Shutterstock

Nakon što je princeza Kejt Midlton objavila da boluje od raka, a kralj Čarls ranije ove godine pušten iz bolnice nakon trodnevne hospitalizacije tokom koje je imao rutinsku operaciju uvećane prostate, poraslo je interesovanje za medicinsku istoriju kraljevske porodice.

Preci kralja Čarlsa su pokušavali da sakriju svoje zdravstvene kartone, međutim u javnosti je poznato od čega su bolovali i drugi članovi kraljevske porodice.


Čarlsov deda je imao rak pluća

Čarlsov deda, Džordž VI, bio je veliki pušač. Zbog "strukturnih abnormalnosti” odstranjeno mu je levo plućno krilo, ali se navodno radilo o raku, piše The Telegraph.

Kralj Čarls

Profimedia

 

On je preminuo samo pet meseci nakon operacije, a Đorđevi lekari su sakrili dijagnozu od javnosti. Kralj je bolovao i od vaskularne bolesti, pa se pretpostavljalo da je to uzrok koronarne tromboze, ali se kasnije govorilo da je do nje došlo nakon širenja raka.

Roditelji Elizabete II takođe su bili bolesni

Majka kraljice Elizabete Druge, Elizabeta, takođe je bolovala od raka. Vilijam Šokros je u svojoj posthumnoj biografiji napisao da je kraljica majka dva puta lečena od ove teške bolesti.

Godine 1966. podvrgnuta je operaciji uklanjanja tumora debelog creva. Klarens Haus je tada izjavila da je bila podvrgnuta operaciji abdomena da bi se uklonila blokada. Posle 18 godina ponovo je završila na operaciji, tvrdilo se da je u bolnici na "testovima", ali prava istina je uklanjanje tumora iz dojke. Kraljica Elizabeta preminula je 2002. godine u 102. godini.

A njihova ćerka, kraljica Elizabeta II, navodno je umrla od raka. Telegraf je prenosio detalje iz biografije "Kraljica Elizabeta: Intiman portret" u kojoj Giles Brandreth piše da je kraljica bolovala od mijeloma, retkog oblika raka kostiju. Autorka se družila sa princom Filipom i navodi da je kraljičin lekar bio upoznat sa njenim zdravstvenim stanjem.

kraljevska porodica

Shutterstock

 

"Zaista nisam želeo nikoga da uznemiravam, ali ako će se to potvrditi, a jednog dana će biti, bar ja, kao novinar, govorim šta se dogodilo", rekao je Brandret nakon što su njegove tvrdnje izazvale rasprave. Rak dojke, rak pluća, karcinom bazalnih ćelija...

Princeza Viktorija, ćerka kraljice Viktorije i princa Alberta, umrla je od raka dojke 1901. godine, pisao je US Weekly. Navodili su i kako je, prema knjizi Džejn Ridli "Berti: Život Edvarda VII", kralj Edvard VII operisao karcinom bazalnih ćelija pored nosa.

Kralju Edvardu VIII dijagnostikovan je rak grla 1971. godine, nakon što je godinama bio pušač. Preminuo je već sledeće godine.

Vojvotkinja od Jorka, Sara Ferguson, otkrila je u junu prošle godine da boluje od raka dojke, a potom je u januaru ove godine objavila da ima još jednu dijagnozu, maligni melanom, piše US Weekly.

Izmislili dijagnozu princa Vilijama

Pre četiri godine pojavile su se glasine da je još jedna ozbiljna zdravstvena kriza zadesila britansku kraljevsku porodicu, kada je časopis National Enquirer na naslovnoj strani objavio da princ Vilijam boluje od uznapredovalog raka. Napisali su da je to već neizlečiva faza bolesti, za koju je princ saznao nakon zaraze korona virusom.

Drugi mediji su tu vest demantovali, a sam princ nije komentarisao. Royalcentre.co.uk je prozvao National Enquirer zbog lažnih vesti i nazvao njihov časopis "smećem". Ispostavilo se da Vilijam boluje od teškog slučaja kovida. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading