,,Uvek je lepo pevala": Bivša nastavnica se prisetila školskih dana slavne pevačice, znate li ko je devojčica u žutom?

Vesti 16.03.2024 20:50 0

Ona je spomenula svoju nastavnicu na ovogodišnjoj dodeli Oskara...

Bili

ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mendi Brigam je ponosna što da vidi svoju bivšu učenicu, Bili Ajliš, kako napreduje kao muzičarka.

Nakon što je Ajliš iskreno pohvalila Brigamovu tokom govora na dodeli Oskara 2024., bivša učiteljica dečjeg hora Los Anđelesa razmišlja o temi „Za šta sam stvorena?“ vreme superzvezde kao njenog učenika.

„Veoma se jasno sećam Bili na njen prvi dan u horu. Sećam se tačno gde je sedela, i sećam se da je sedela zaista uspravno“, kaže Brigam za People. „Svi su prilično tihi na prvoj probi, jer niko ne dolazi poznavajući nikoga drugog, ali ona je jednostavno bila usredsređena na ono što se dešavalo.

Bili

ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Pre nego što se povukla posle sezone 2022.-2023., Brigamova je provela 22 godine kao direktorka u Dečjem horu Los Anđelesa i nadgledala je i mlade i srednje grupe pevača. Upoznala je porodicu O'Konel kroz prvo podučavanje Bilinog starijeg brata Finijasa, kome je pomogla da se pripremi za operu na koledžu Santa Monika dok je bio njen učenik.

Pošto je već poznavala Finijasa i njihove roditelje Megi i Patrika, Brigamova je znala da Bili dolazi iz muzičke porodice i brzo je primetila buduću dobitnicu Gremija. „Kad sam je upoznala, shvatila sam koliko voli da peva“, kaže penzionerka. „Uvek je lepo pevala, što je poklon direktoru hora jer tu osobu možete negde smestiti i znati da će drugi slediti njihovo vođstvo.

Tokom njene četiri godine podučavanja Bili, počela je da shvata da je mladi izvođač takođe zainteresovan za pisanje pesama. „Odmalena sam prepoznala njenu kreativnost. Ona je zaista svoja“, priseća se ona. „Kada je bila malo starija, imala bi svesku i beležila ideje za tekstove i ostalo.“

 

 

Bili je spomenula svoju nastavnicu na ovogodišnjoj dodeli Oskara. Brigamova je rekla da je trenutak bio „neverovatan“.

„Kada čujete da učenik zna da verujete u njih, to je zaista dar za nastavnika“, kaže ona. „Vaša nada kao nastavnika je samo da date do znanja učenicima da verujete u njih i da im pomognete da ostvare svoje snove i razviju svoje darove. Ta afirmacija bila veoma posebna.“ 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading