,,Morala sam da dodirnem dno": Selena Gomez je proživela pakao pre nego što je zatražila pomoć, fanovima savetuje samo jedno

Vesti 15.03.2024 17:30 0

Osvrćući se unazad, rekla je da joj je mučno kada čuje stvari koje govori o sebi...

Selena

Xavier Collin / Avalon / Profimedia

Selena Gomez je bila veoma otvorena po pitanju njenog mentalnog zdravlje. Donela je tešku odluku da 2022. objavi dokumentarac ,,Selena Gomez: Moj um i ja", koji je pomogao da dotakne živote miliona.

Ove nedelje se pridružila svojoj mami, Mendi Tifej, na SXSSV-u gde su bile deo panela ,,Mindfulness Over Perfection: Getting Real On Mental Health with Wondermind".

Selena, rekla je da se "uplašila" objavljivanja dokumentaraca i da je razmišljala o tome da li bi to trebalo to da uradi. Kada je izašao, rekla je da je to pomoglo u oslobađanju od anksioznosti.

Osvrćući se unazad, rekla je da joj je mučno kada čuje stvari koje govori o sebi. ,,To me nervira, ali mislim da se svi mogu pozabaviti tim osećanjem... važno je da nežno razgovarate sa sobom, ali ne mislim da sam to zaista shvatila", rekla je ona.

„Smešno je kako sam sada zahvalna na svim stvarima na koje sam se žalila tada, tako da je to zaista ironično. Mislim da me je to naučilo mnogo o sebi i čudno je što sam mogla da vidim sebe tako davno kako govorim one stvari koje sada sebi nikada ne bih rekla“, nastavila je pevačica pesme „Love Song“.

Selena

PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia/Printscreen/Instagram/selenagomez

 

Dok je Gomezova dobila potrebnu pomoć i tri puta je bila u centrima za lečenje, 2014, 2016. i 2018. godine, primetila je da to nije nešto na šta možete nekoga da naterate. „Reći ću ovo, ne možete nekoga naterati da to uradi. Jednostavno ne može, ne ide tako. Bilo je mnogo ljudi kojima je stalo do mene više nego što je meni bilo stalo do sebe i koji su zaista želeli da radim stvari za koje nisam bila spremna“, rekla je ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

 

Ova 31-godišnja umetnica rekla je da je morala da dodirne dno. „Morala sam da dodirnem dno, i morala sam to da uradim u svoje vreme. Pokušala sam nekoliko puta, ali bih volela da mislim i nadam se da sam sada na mnogo boljem mestu“, objasnila je ona.

Gomezovoj je najviše pomogla terapija. „Duboko verujem u DBT, što je dijalektičko-bihejvioralna terapija. I to je nešto što držim blizu sebe“, rekla je okupljenima. DBT je vrsta kognitivno-bihejvioralne terapije koja je prvobitno razvijena za lečenje osoba sa graničnim poremećajem ličnosti (BPD), ali je prilagođena za lečenje poremećaja raspoloženja, poremećaja u ishrani, zloupotrebe supstanci i PTSP-a, prenosi Hola!.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading