Pesma koju zna cela Srbija: Najveći hit ikada nastao je ovako, pevač konačno otkrio misteriju

Vesti 07.03.2024 14:00 0

Dostigla prvo mesto na američkoj listi Billboard Hot 100 u julu 2007.

pesma

Shutterstock

Postoje te neke pesme koje apsolutno svi znaju bez obzira na naš lični ukus, a jedna od njih je pesma ,,Hey There Delilah" benda ‎Plain White T's.

Pesma je objavljena objavljena 2006. godine u sklopu njihovog studio albuma  ,,All That We Needed" iz 2005. godine. Ona je kasnije ponovo objavljena 2007. godine, kada se našla na njihovom četvrtom albumu ,, Every Second Counts" iz 2006. godine.

Ogroman hit

,,Hey There Delilah" se stalno emitovala i preko noći postala veliki hit. Dostigla prvo mesto na američkoj listi Billboard Hot 100 u julu 2007. Posebno je nominovana na 50. dodeli Gremi nagrada 2008. za pesmu godine i najbolje pop izvođenje dua ili Grupe sa vokalima.

 

 

Međutim, iako je stekla ogromni uspeh u Americi i u svetu, mnogi ne znaju kako je nastala, tj. ko je ta misteriozna Dilajla koja je inspirisala ovaj mega hit. Zbog toga je novinarka emisije Pop Dust pitala frontmena ‎benda Plain White T's, Toma Higensona da ispriča kako je sve počelo.

Ko je Dilajla?

Pesmu ,,Hey There Delilah" inspirisala je američka sportistkinja Dilajla Dikrešenzo, za koju je pevač rekao da je najlepša devojka koju je ikada video.

 „Mislio sam da je ona najlepša devojka koju sam ikada video, rekao sam joj: „Već imam pesmu o tebi“. Očigledno, nije bilo pesme. Ali mislio sam da nema brige.", objasnio je Tom.

 

 

Dikrešenco ga je odbila, pošto je u to vreme izlazila sa nekim drugim, ali je ostala u kontaktu sa Higensonom. Godinu dana kasnije, završio je pesmu.

O stvarnom pisanju, Higenson je rekao: „Pošto nisam bio sa Dilajlom, morao sam da zamislim: 'Da sam sa ovom devojkom, šta bih želeo da joj kažem?'“ Krajem 2004. Higenson je doneo Dilajli disk sa gotovom pesmom. 

 

Bonus video:

 

 

 

 
Komentari (0)
Loading