,,Bila sam u apsolutnoj neverici": Tamara iz Požarevca upoznala Rijanu i ovo je njena priča, nakon 17 godina i dalje pamti jedno

Vesti 05.03.2024 20:00 0

Pomešana osećanja - neverica, šok, uzbuđenje, ekstaza...

Tamara

Printscreen/TikTok/tammybrit

Vratimo se u 2007. godinu- period kada je Paris Hilton bila ,,It girl" (mada i dalje je, da budemo iskreni), a Britni Spirs doživela javni emotivni slom i obrijala glavu. Dobili smo i prvi Iphone, Hari Poter je doživeo svoj vrhunac, dok smo mi uživali u muzici pop ikona poput Šakire, Tejlor Svift, Gven Stefani, Bijonse, Pink, Neli Furtado...

Novi glas koji se tek pojavio na scenu pripadao je sada svima poznatoj pevačici Rijani, poreklom sa Barbadosa. Rijana je debitovala sa pesmom ,,Umbrella" 2007. godine i od tada je postala živa legenda u svetu pop muzike. Već nakon prvog slušanja njene pesme i pogleda na nju kao ličnost, dalo se pretpostaviti da je čeka sjajna budućnost. Imala je i stas i glas, a ujedno i nežnu prirodu koja je bila prosto neodoljiva.

 

 

Rijana je takođe imala čast da po prvi put nastupi na našim prostorima. Nakon što je objavila svoj hit singl, Rijana je krenula na svetsku turneju pod imenom ,,Good Girl Gone Bad Tour", kada je ,,svratila" i u našu prestonicu, odnosno u Beograd.

Tada je naša sugrađanka, Tamara Ognjanović, koja je u tom periodu imala 17 godina, imala priliku da upozna slavnu pevačicu licem u lice. Za taj susret je odgovoran konkurs koje su raspisale naše Alo novine i naravno njen dar za pisanje. 

Kako je sve počelo, kakva je bila njena reakcija kada je pobedila, šta joj je najviše ostalo u sećanju, pitali smo direktno Tamaru Ognjanović, poreklom iz Požarevca, koja sada ima 34 godine.
 

Ispričajte nam kako je sve počelo? Kako ste saznali za konkurs dnevnog lista Alo?

Rekla bih sasvim slučajno, ali sve vise verujem da slučajnosti, zapravo, ne postoje. Nakon sto je te 2007. odjeknula vest da ce Rijana nastupiti u Beogradu, jako sam želela da odem na koncert, ali organizacijski i finansijski je bilo teško izvodljivo jer tada nisam živela u Beogradu i još uvek sam pohađala srednju školu.

Tamara

Privatna arhiva

 

Za konkurs sam saznala tako sto je neko iz porodice kupio dnevno izdanje Alo! novina i doneo kući. Tada sam procitala vest na naslovnoj strani - ko napiše najoriginalniju priču/pesmu o Rijani, imaće priliku da dobije kartu za koncert i upozna zvezdu lično. U roku od sat vremena sam sedela za kompjuterom i kucala u Word-u.

Da li je bilo teško osmisliti pesmu?

Pisanje mi je, generalno, uvek dobro išlo i bilo jača strana, tako da mi nije naročito bilo teško da osmislim pesmu - prosto, inspiracija je odradila svoj deo posla i mogu reći da je islo nekako spontano, bar koliko se sećam. Suvišno je da kažem da zaista nisam očekivala da ce redakcija odabrati baš moju pesmu kao pobedničku.

Koliko ste dugo bili fan Rijane? Koja Vam je pesma bila omiljena?

Ne mogu da kažem da sam ikada bila ,,die hard" fan, ali Rijana mi se dopala od kako se pojavila. Sećam se odlično njenih početaka i prvih singlova, jako su mi se dopali njena boja glasa i zvuk koji je donela. I dan danas sam veliki ljubitelj njenog lika i dela - volim i dalje njenu muziku i s nestrpljenjem čekam nove projekte i album, smatram da ima fanstastičan stil odevanja i osećaj za modu, jako harizmaticnu ličnost i autentičnu lepotu. U to vreme, 2007, ,,Umbrella" je vladala svim hit listama, ali ja bih, recimo, izdvojila pesmu ,,Unfaithful" ili ,,A million miles away."

Kako ste reagovali kada ste saznali da ste pobedili? Kakva je bila reakcija okoline?

Bila sam u apsolutnoj neverici. Slagaću ako kažem da se nisam nadala, ali definitivno nisam oćekivala. Pomešana osećanja - neverica, šok, uzbuđenje, ekstaza. Ono čega se sećam je da su svi u porodici bili presrećni zbog mene, čak i stariji članovi koji nisu znali ko je Rijana - shvatili su da se radi o svetski poznatoj i popularnoj ličnosti. Razredna i profesorka engleskog mi je pomogla u prevođenju pesme na engleski, koju sam dala Rijani kao poklon prilikom upoznavanja, tako da nije izostala ni reakcija vršnjaka - svi su delili moje uzbuđenje i u školi se danima pričalo o tom susretu.

Kako je protekao koncert i upoznavanje sa Rijanom?

Sam koncert je protekao u sjajnoj atmosferi, iako je dosta kasnio. No, to nam nije pokvarilo raspoloženje, pevali smo sa Rijanom, igrali, a ja sam sve vreme iščekivala sam kraj i ono sto sledi posle - susret uživo. Publika u Areni je u glas pevala sve pesme, od prve do poslednje. Spektakl. Sećam se balona na samom kraju dok je pevala ,,Umbrella-u", njenih scenskih kostima.

Tamara

Privatna arhiva

 

Sa samog upoznavanja, i dan danas, nosim samo najlepše utiske. Od toga da me zamalo ne puste u ,,backstage" do zajedničkog fotografisanja i ćaskanja sa Rijanom, jako lepa sećanja me vezu za taj događaj. Čekali smo je neko vreme, a kada je došla, provela je sa nama možda 10, 15 minuta. Potpisala autograme, fotografisala se, razmenile smo par rečenica kada sam joj dala poklon koji sam pripremila za nju - štampanu verzije pesme na engleskom i plišano srce. Secam se da se time prilicno oduševila i zahvalila mi se. Potpuno jedan neverovatan momenat za 17-godišnju mene.

Šta Vam je ostalo u sećanju?

Osećaj iscekivanja, uzbuđenja. Nervoza. Hoću li se razočarati, hoću li uspeti da napravim dobru fotografiju za novinsku ekipu.

Tamara

Privatna arhiva

 

Neverica do poslednjeg momenta. To koliko sam bila pod utiskom Rijanine neposrednosti, lepote i pristupačnosti. 

Kako biste opisali Rijanu?

Iako ozbiljna svetska zvezda već tada, ostala mi je u sećanju kao izuzetno neposredna, nasmejana, spontana. Nimalo nadmena. Pomalo rezervisana, očekivano. Prelepa u svakom smislu te reči - sećam se da je jos uvek imala scensku šminku na licu, ali da joj je koža bila savršena. Kada sam je videla, pomislila sam da je jos lepša uživo nego na kameri. Prelepe zelene oči, usne.

Tamara

Privatna arhiva

 

Oduševila me je njena jednostavnost u pristupu nama, fanovima, a bilo nas je prilicno u prostoriji gde se obavljao ,,Meet and greet." Za svakog je imala strpljenja - da se fotografiše, potpise autogram, popriča. Nasmejana i raspoložena. Bila sam pod ogromnim utiskom, prosto nisam mogla da poverujem da sam upravo pričala sa Rijanom i da smo razmenile zagrljaj.

Da li i sada, nakon 17 godina slušate Rijaninu muziku?

Da. Mi, stari fanovi, smo rasli sa njom i uz nju. I dalje pratim sve što radi, slušam i volim njenu muziku, koristim njene kozmetičke proizvode i šminku, obozavam da ispratim njena pojavljivanja i modne kombinacije. S ogromnim nestrpljenjem očekujem neku novu muziku i novi zvuk od Rijane i moram da naglasim da mi je album ,,Anti" njen najomiljeniji album koji sam slušala iznova i iznova dok sam pisala svoj master rad.

Kakav je uticaj imala Rijanina muzika na Vas, i sama Rijana kao osoba?

Rijanina muzika me oduvek inspirisala kao i njena celokupna pojava. Njen modni stil me inspiriše. Njen odvažni stav me inspirise. Prava doza bezobrazluka. Senzualnost.

Tamara

Privatna arhiva

 

Rijana kreira trendove i pomera granice kako u muzici, tako i u drugim sferama, po mom misljenju. Definitvno smatram da je jedna strahovito uspesna, prelepa, neustrasiva zena i dokaz da spoj harizme, talenta i vredan rad dosezu najvise visine. Rijana je inspiracija u svakom smislu za mene.

Koju poznatu ličnost biste još voleli da upoznate?

Iako u odraslom dobu ne gajim preteranu fascinaciju poznatim ličnostima, volela bih da ispunim želju maloj Tamari i jednog dana upoznam najvećeg idola iz detinjstva, a to je Britni Spirs. Zauvek cu biti njen najveći fan. Ako mogu potpuno hipotetički da izaberem bilo koju ličnost - to bi bio možda Sigmund Frojd, verujem da bismo on i ja imali o čemu da popričamo.

 

Snimila je i video

Tamara je takođe se nedavno prisetila ovog susreta na svom TikTok profilu, a video možete pogledati ispod:

 

 

 

Gde je sada?

Tamara je rođena 1990. godine u Požarevcu, gde je pohađala osnovnu, a potom srednju medicinsku školu gde je stekla zvanje farmaceutskog tehničara. Put je dalje odveo na Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu gde je diplomirala, a kasnije stekla zvanje mastera u oblasti pedagogije. Period studiranja pamti kao jedan od najlepših u životu do sada.

Uvek je naginjala ka društvenim naukama, a izrazito gajila ljubav i interesovanje prema jezicima - pretežno engleskom i španskom, od koji prvi tečno govori, a drugi na nivou sporazumevanja. 

Vec izvestan broj godina je zaposlena u IT industriji u stranoj korporaciji gde se pronasla i dalje se usavršava u toj oblasti. Gaji ogromnu ljubav prema fotografiji, umetnosti svih vrsta (posebno muzici), šminkanju.

 

 

Oduvek su je privlačili mediji i poslovi vezani za kamere - ispred ili iza njih. Sfera interesovanja joj je raznolika, ali sebe bi mogla opisati kao hipersenzitivnu, empatičnu i introvertnu osobu koja uživa u dugim šetnjama, slušanju muzike, bavljenju sportom i koja neizmerno voli sve životinje. 

Ponosna je vlasnica 15-godisnje pudle po imenu Snupi koji je čini srećnom svakog dana, kao i suprug, ljubav njenog života i najbolja osoba koju je ikada upoznala. 

San joj je da živi na moru, u nekom malom italijanskom gradiću na obali, da ima svoju kuću sa baštom gde bi mogla da uzgaja povrće, začinsko bilje, provodi sate šetajuci pored mora i uživajući u mediteranskom suncu. 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading