Ni jedna muka ne ide sama: Novi šok, problemi sa Kamilom, ne može više, suspenduje dužnosti - evo razloga

Slobodanka Ćorić Vesti 04.03.2024 15:25 0

On vidi da je iscrpljena. Kamila je bila najposvećenija brizi o zdravlju svog muža, ali je takođe bila ta koja je morala da se nosi sa gustim rasporedom kraljevskih obaveza i želela je da bude uz njega i Kejt dok su oboje imali zdravstvenih problema

kamila

Tanjug/Ap

Gde je jedan bol, tu je drugi, iza ugla. Tako je barem u slučaju britanske kraljevske porodice, pa se sada zna da su problemi zadesili i kralja Kamila nakon što je pre mesec dana Bakingemska palata objavila da je Čarls III bolovao od raka, a nešto pre toga imao operacija zbog benignog uvećanja prostate u istoj bolnici u Londonu, gde je Kejt Midlton 16. januara operisala stomak, prenosi Blic.

Supruga kralja Čarlsa kraljica Kamila iscrpljena je od službenih dužnosti, ne može da nastavi istim tempom, u kontinuitetu. Većinu obaveza preuzela je nakon vesti o bolesti njenog supruga. Obavljala je 13 dužnosti nakon dijagnoze raka, na događajima na kojima su oboje morali da se pojave. Ovo uključuje angažman za 14. februar u Grovesnor House u Londonu, koji je bio posvećen Vilijamu Šekspiru, čiji je Čarls veliki obožavalac.

Kamila se u javnosti pojavila sa osmehom na licu, a bila je i predstavnik dvora na nedavnoj komemoraciji grčkom kralju Konstantinu II, u Vindzoru.

Kraljica Kamila sutra putuje u inostranstvo i ove nedelje će napraviti pauzu od dužnosti, a naći će vremena i za svoju porodicu, piše Dejli mejl.

On će se vratiti na dužnost 11. marta na proslavi Dana Komonvelta u Londonu, kada će se Čarls obratiti javnosti video porukom. Poznata autorka Ingrid Sevard rekla je za Sun da je kralj insistirao da se njegova žena odmori:

„On vidi da je iscrpljena. Kamila je bila najposvećenija brizi o zdravlju svog muža, ali je takođe bila ta koja je morala da se nosi sa gustim rasporedom kraljevskih obaveza i želela je da bude uz njega i Kejt dok su oboje imali zdravstvenih problema. Ona svakako zaslužuje odmor i opuštanje“.

Kamila je najstariji član dvora koji se bavio službenim dužnostima, a kralj se bavio crvenim kutijama (papirologijom) kao i drugim poslovima tokom lečenja. Kako je prošle nedelje istakao ekspert Ričard Ki, kraljevska porodica ima veliki problem jer su samo četiri njena radna člana mlađa od 70 godina.

Princ Vilijam nastavlja veridbe, kao i vojvoda i vojvotkinja od Edinburga, piše Dejli mejl. Podsećanja radi, očekuje se da će oporavak Kejt Midlton trajati do Uskrsa, što će zavisiti od saveta lekara.

Komentari (0)
Loading