Tajna uvek iste majice šefa Fejsbuka: Evo zašto nosi samo nju u svim prilikama

Slobodanka Ćorić Vesti 04.03.2024 11:00 0

Deset godina kasnije, siva majica je i dalje deo njegove modne izjave

mark zakerberg

Shutterstock

"Želim da pojednostavim svoj život. Svaki dan moram da donosim gomilu važnih odluka, pa pokušavam da se oslobodim nevažnih", rekao je šef Fejsbuka Mark Zakerberg još 2014. godine. To je bio samo deo odgovora oko njegove legendarne sive majice. Naime, od samog početka Fejsbuka se isto oblačio, sivu majicu bi spario sa pantalonama i tenisicama.

„Čak i naizgled beznačajne odluke kao što su šta da obučemo ili šta jedemo za doručak oduzimaju nam vreme i energiju koju bismo mogli da posvetimo važnijim temama“, rekao je on i dodao da ne nosi striktno jednu majicu, već da ima nekoliko sličnih u njegovom ormanu.

Deset godina kasnije, siva majica je i dalje deo njegove modne izjave. Doduše, ponekad nose odela, košulje ili dukserice, ali to je retka pojava.

Inače, reč je o majici Brunelo Kučineli koja košta i do 300 dolara, piše „Vmagazine”.

Legendarni Stiv Džobs sledio je slično modno pravilo. Bio je poznat po farmerkama i crnoj dolčevici koje je uvek nosio, bila je to njegova uniforma.

Džobs je smatrao i da energiju i kreativnost ne treba trošiti na banalne odluke, do te mere da je sugerisao da zaposleni u Epl uvek nose istu odeću, prenosi „24Sata”.

Komentari (0)
Loading