Može da izazove infarkt: Zvezda "50 nijansi sive" završila u bolnici zbog kontakta sa gusenicom!

Vesti 24.01.2024 16:28 0

Holivudski glumac Džejmi Dornan je zbog simptoma koji liče na srčani udar hitno odvezen u bolnicu, a ispostavilo se da je za to kriva – gusenica.

džejmi dornan

Profimedia

Džejmi Dornan (41), zvezda hit filma "50 nijansi sive" je završio u bolnici posle kontakta s otrovnim gusenicama dok je bio na odmoru u Portugaliji prošle godine. Glumac iz Severne Irske bio je na odmoru s prijateljima, uključujući škotskog novinara Gordona Smarta (43), koji je ispričao tu priču kada je gostovao u podkastu „The Good, The Bad And The Unexpected“. 

džejmi dornan

Profimedia

 

Rekao je da je on prvi primetio simptome, uključujući trnce u levoj ruci i šaci, zbog čega je otišao u bolnicu jer se bojao da možda ima infarkt. Broj otkucaja srca bio mu je 210 u minutu, a u stanju mirovanja treba da bude 60 do 100 otkucaja. Džejmi Dornan je takođe završio u bolnici, jer su mu utrnule i noge i ruke, piše „Sky News“. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Treecard (@treecard)

 

Ubrzo su pušteni iz bolnice, jer su lekari zaključili da nije reč o srčanom udaru. Posle nedelju dana, javio im se lekar koji ih je lečio. Pitao ih je jesu li možda došli u kontakt s gusenicama na golf terenu. Ispostavilo se da na golf terenima na jugu Portugala postoje gusenice koje kod pasa izazivaju povraćanje, a mogu biti i kobne, dok kod ljudi mogu izazvati srčani udar. To je upravo bio slučaj sa glumcem i njegovim prijateljem.

To su dlakave gusenice (Thaumetopoea pityocampa) koje žive na drveću, ali svako u pirodi može doći u kontakt s njima. One stalno otpuštaju otrovne dlačice.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading