Kao sav normalan svet: Kralj Čarls ovaj komad odeće nosi već 35 godina, a za to ima dobar razlog

Vesti 19.12.2023 09:30 0

Britanski kralj Čarls je već godinama zagovornik dugotrajnog nošenja odeće, a sam daje odličan primer, jer i oduću i obuću godinama nosi i popravlja.

kralj čarls

Profimedia

Časopis "Esquire" je 2009. godine proglasio britanskog kralja Čarlsa najbolje odevenim muškarcem, ostavivši tako iza sebe zvezdu tenisa Rodžera Federera i bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu.

Kralj Čarls zastupa načelo održive mode, pa je negov stil oblačenja zasnovan na bezvremenskim komadima koje nosi decenijama. Jedan od njih je i kaput od tvida koji mu je izrađen po meri. Model je na dvoredno kopčanje, s dubokim džepovima i manžetnama.

 

 

Britanski kralj je dugi niz godina zagovornik dugotrajnog nošenja odeće i obuće kojoj krpljenjem i popravcima produžava vek trajanja iako bi mogao da svaki dan obuče potpuno novu odeću od glave do pete. Njegov kaput od tvida je očigledno napravljen da traje, a taj model bio je glavni oslonac njegovog stila oblačenja tokom braka s princezom Dajanom. U njemu su ga poslednji put fotografisali početkom decembra, tako da ga nosi više od 35 godina.

Ne zna se koliko ga je tada kralj Čarls platio, ali ukoliko odluči da ga zameniti sličnim novim modelom kaputa, morao bi da izdvoji nešto više od osam hiljada evra, kažu iz krojačke radnje „Anderson & Sheppard“ koji su mu tada sašili kaput.

 

 

U tom kaputu od tvida je Čarls viđen prvi put 3. januara 1988. godine, na fotografisanju s princezom Dajanom i trogodišnjim princem Harijem. U istom modelu zatim je ponovo viđen na Božić 1998. godine, kada su ga pratili princ Vilijam i princ Hari. Nosio ga tokom javnih izlazaka 2000. godine i kasnije.

Možda je taj kaput jedan od najupadljivijih komada u njegovom ormaru, ali svakako nije jedini odevni predmet koji nosi decenijama.

Bonus video:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading