Posle četiri godine Selin Dion u javnosti: Bori se sa retkom bolešću koja je sprečava da peva, ali vedri duh je ne napušta

Olja Jelić Vesti 02.11.2023 13:19 0

Selin Dion pojavila se na NHL utakmici u Las Vegasu nakon gotovo četiri godine skrivanja od javnosti.

Selin Dion

Profimedia

Muzička diva Selin Dion snimljena je u javnosti prvi put nakon tri i po godine.

Kanadska pevačica pojavila se na NHL utakmici u Las Vegasu, gde je bodrila svoj omiljeni klub Montreal Canadiens, a društvo su joj pravili njeni sinovi Rene Čarls, Nelson i Edi.

Nakon utakmice pevačica se družila sa igračima u svlačionici, gde je sa njima pozirala i te fotografije su objavljene na Instagramu. Pevačica je izgledala odlično raspoloženo, što je obradovalo njene brojne zabrinute obožavatelje.

"Moji momci i ja odlično smo se zabavili sa igračima Montreal Canadiens nakon utakmice protiv Vegas Golden Knightsa", napisala je Selin na društvenoj mreži.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

"Divna poseta. Ceo je tim jako srećan što smo upoznali tebe i tvoju porodicu. Hvala ti, Selin", napisala je na Instagramu Šantal Mašabi, PR predstavnica kanadskog kluba.

 

 

Muzičkoj divi dijagnostifikovan je sindrom ukočene osobe, koji uzrokuje nekontrolisanu zategnutost mišića. Selin je tešku dijagnozu podelila sa javnošću u videu koji je objavila na profilu na Instagramu u decembru prošle godine.

Radi se o retkoj neurološkoj bolesti koja obično progresivno napreduje i može dovesti do ukočenosti celog tela, a time i do nepokretnosti obolele osobe. Ovo oboljenje karakteriše često grčenje mišića, a "napada“ jednog pacijenta u milion. Bolest je zasad još neizlečiva, ali se napredak može usporiti tretmanima, a Selin je otkrila da po tom pitanju preduzima sve što može.

 

 

Uplakana Selin u videu je tada otkrila da zbog bolesti otkazuje svoju svetsku turneju "Courage", jer ova bolest zateže njene glasne žice i ne dozvoljava joj da peva onako kako ona istinski može. Prvi put zabrinula obožavatelje u januaru prošle godine kada je objavila da odlaže severnoamerički deo svoje turneje zbog zdravstvenih problema.

Zadnji koncert je održala u martu 2020., u Nevarku u Sjedinjenim Državama, kada je i poslednji put snimljena u javnosti. Nakon pedesetak koncerata u Severnoj Americi, njena svetska turneja bila je prekinuta zbog pandemije bolesti COVID-19.

Selin Dion jedna je od najpopularnijih pevačica na svetu, a proslavila se, među ostalim, pesmom "My Heart Will Go On", napisanom za film Titanik 1997. godine.

 

 

Komentari (0)
Loading