"Novak mi je rekao da više tako ne možemo": Jelena Đoković otkrila preloman trenutak u vezi od kog je zavisilo da li raskinuti ili ostati uz njega

Olja Jelić Vesti 23.09.2023 16:25 0

Jelena Đoković jednom prilikom je otkrila koji trenutak u odnosu sa Novakom je bio najteži, i u neku ruku preloman.

Jelena i Novak Đoković

Profimedia

Brak Jelene i Novaka Đokovića sa razlogom je velika inspiracija mnogima. Njihova ljubav preživela je sve izazove, a i danas, nakon toliko godina veze, a potom i braka, emocije su im jake kao prvog dana. 

Danas su jedan od najskladnijih parova, daleko od toga da im je u zajedničkom životu bilo sve med i mleko. Naprotiv.  Jelena je i sama to potvrdila jednom prilikom kada se osvrnula na njihove početke i otkrila sve o krizi koju su uspeli da prevaziđu. 

 

 

Njihov odnos je u nekoliko navrata bio pred pucanjem upravo zbog daljine koja je bila glavna prepreka njihovoj ljubavi.

To se pre svega odnosi na prvi važan korak u njihovoj vezi kada su bili odlučili da otpočnu zajednički život u Monaku, gde su ih sačekale određene prepreke.

- Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. Ali, u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je “zatvoreno”, ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji – pričala je Jelena o početnim danima u Monaku.

 

 

- Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, tačno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti. Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla u iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje – ispričala je Jelena jednom prilikom, prenosi "Story".

Inače, domaći mediji pisali su da je Jelena pomišljala da ostavi Novaka čak tri puta. Da prebrode bračne krize najviše im je pomogla Novakova majka Dijana.

 

 

- Nikad Jelena nije pomišljala da ode zauvek, ali je imala faze kada više nije mogla da se nosi sa Novakovim padovima i periodima kada se povlačio u sebe, te nije mogao da pronađe izlaz - rekao je svojevremeno izvor za "Scandal!" pa dodao:

- Pored kuće, dece, bračnih obaveza, vođenja fondacije, poslova, javnosti imala je nad glavom i Novakove uspone i padove, ali i povredu lakta, tada im je bilo najteže. Baš u to vreme imao je niz poraza i mnogi su ga kritikovali. Novak se povlačio u sebe, nije znao kako da se izbori sa pritiskom javnosti. Jelena je pokušavala da ga podigne na razne načine, pričala je s njim danima i noćima, tražeći način da ga vrati na put uspeha, ali on tada nije imao snage. To ju je pogađalo pa je da bi ga trgla govorila da će otići i da se neće vratiti dok ne bude ponovo stari Nole - kaže izvor i otkriva ko je pomogao da brak Novaka i Jelene opstane uprkos svemu.

 

 

- Dijana je to na vreme osetila, pa je bila ključna u rešavanju problema. Dosta je tada Jeleni pomagala oko dece i drugih obaveza, ali ju je i svakodnevno bodrila. Kroz suze joj je ponavljala: "Ajde, ne padaj, moraš izdržati, na kraju sve ostane na nama ženama. Samo budi uz muža i biće sve u redu. Žena je stub porodice, ako ona padne pada sve. Zamisli kroz šta sam sve ja morala da prođem dok smo još bili podstanari i morala da se bavim mužem i decom i borim da preživimo, okupiraj se time da održiš porodicu na okupu i da svi zajedno pregrmite ove teške trenutke - navodi izvor njene reči.

 

 

 

Srećom Jelena je poslušala Dijanine savete, a kasnije je i sam Novak u jednom dokumentarcu istakao da ga je samo Jelena spasila i naterala da se digne i okrene prirodi, mudrim mislima i veri. Jelena je uspela da promeni Novakov način razmišljanja, da ga psihički ojača, i sada su zajedno uspeli da prevaziđu sve i postanu jači nego ikada.

Komentari (0)
Loading