Poznati glumac optužen za silovanje: "Imala sam 16 godina, kupao me u kadi i uzeo mi je nevinost"

Jelena Vukelić Vesti 17.09.2023 11:19 1

Dve žene optužile su slavnog holivudskog glumca i komičara Rasela Brenda da ih je seksualno i pishološki zlostavljao, a jedna od njih je u to vreme imala samo 16 godina.

Rasel Brend

Profimedia

Ovo je samo početak teških optužbi na račun Brenda, a iste su iznete u subotu u dokumnetarnoj emisiji "Dispatches" na britanskom Channel 4. Obe žene su rešile da ostanu anonimne, a u javnosti su predstavljenje kao Alis i Rejčel.

 

Alis je tvrdila da je bila u "emocionalno nasilnoj i kontrolišućoj vezi" sa Brendom oko tri meseca, kada je ona bila tinejdžerka, a Rasel je imao 31 godinu, prenosi "Daily Mail". Ona je dodala da ju je tokom veze stalno nazivao "detetom", te da je postepeno počeo da je kontroliše, a potom i emocionalno i seksualno zlostavlja. "Rasel se ponašao kao pedofil, ali tada nisam znala ni šta je to. Pokušavao je da me razdvoji od roditelja, učio me je da lažem", rekla je ona.

 

Rasel Brend je optužen za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje tokom perioda od sedam godina. Četiri žene su navele da ih je seksualno spopadao između 2006. i 2013. godine, kada je bio na vrhuncu slave. On se takođe suočava sa optužbama za kontrolisanje, zlostavljanje i predatorsko ponašanje.

Rasel Brend

Profimedia

 

 

Komičar je žestoko negirao optužbe u video snimku objavljenom na društvenim mrežama, navodeći da su svi njegovi odnosi bili sporazumni i optuživši medije za "koordinisani napad".

"Zvao me je njegovom bebom i bio je opsednut mojom nevinošću"

Gore pomenuta Alis tvrdi da joj je Brend uzeo nevinost, te da je bio opsednut time kako je ona "nevina i čista". Ona je istražiteljima opisala i situaciju kada je glumac ispred nje poljubio njenu majku, a potom se prisetila i trenutka kada je silom gurnuo polni organ u njeno grlo i terao je da se davi, a prestao je tek kada ga je udarila pesnicom u stomak.

Alis ističe da je podelila svoju priču jer želi da se zakon promeni kako bi mlađi od 18 godina zaštitili, tvrdeći da je ona sa 16 bila previše mlada da bi pristala na seks sa odraslom osobom.

Ona je Brenda upoznala 2006. dok je kupovala u jednom butiku - on joj je prišao, pregledao šta se nalazi u nnjenoj torbi za kupovinu i kritikovao svaki komad. Izvukao je crvenu haljinu i rekao: "Ovo ćeš nositi na našem sastanku ove nedelje". Ispričala je i kako ju je na prvom dejtu zamolio da mu potvrdi da ima najmanje 16 godina, što je staronosna granica u Velikoj Britaniji za zabavljanje sa odraslim osobama.

"Mene baš briga i ako imaš proktelih 12 godina... Ali, moram da znam kako stojim zakonski", navodno joj je rekao.

Ova žena je ispričala i kako je glumac na početku veze bio veoma pažljiv i šarmantan, te da joj je slao opširne poruke zbog kojih se osećala posebno. Takođe je potvrdila da ga je uzbuđivala činjenica da je ona nevina, te da ju je zvao bebom, držao je u naručju kao dete i milovao je po kosi.

"Stvari su postale veoma intezivne i to veoma brzo. Rekla sam mu da nikada nisam imala seks ni sa kim i on je odmah dobio erekciju. "O moj Bože, moja beba, moja beba", govorio je i podigao me je kao dete", rekla je Alis i dodala da joj je govorio da je ona "njegova mala lutka", te da je postao opsednut njenom nevinošću i čistoćom.

Prisetila se i trenutka kada joj je Brend pripremio kupku u kadi, te je naterao da sedi u njoj. Rekao joj je da mora da ode, ali da bi ona trebalo da ostane u kadi dok se on ne vrati.

Britanska policija pozvala je žrtve da se jave kako bi preduzeli konkretne korake.

Komentari (1)
Loading
bbeba
18.09.2023 13:55

Dovoljno je videti mu pogled iz kojeg se vidi sve zlo ovog psihopate. I sta je mama ove devojke radila? Bolesno i neodgvorno sa njene strane.