Na dvoru ni mirno, ni savršeno: Kejt i Vilijam često se svađaju, a evo šta im je rekla kraljica Elizabeta

Slobodanka Ćorić Vesti 21.08.2023 13:17 0

On tvrdi da iza zatvorenih vrata Vilijam i Kejt nisu idealan par, međutim, oni su posebni po tome što znaju da poprave situacije u kojima se ne slažu

Kejt Mildton

Profimedia

Kejt, princeza od Velsa i njen suprug, princ Vilijam, kao i svaki drugi bračni par, imaju problema. Ni njihov brak nije savršen, iako se na prvi pogled tako čini. Ovo je rekao britanski pisac Tom Kvin, autor knjige „Pozlaćena mladost: intimna istorija odrastanja u kraljevskoj porodici” u ekskluzivnom intervjuu za Dejli ekspres.

On tvrdi da iza zatvorenih vrata Vilijam i Kejt nisu idealan par, međutim, oni su posebni po tome što znaju da poprave situacije u kojima se ne slažu, rekao je Kvin, pozivajući se na svoj izvor iz Kensingtonske palate.

On je objasnio da funkcionalni brakovi nisu pošteđeni različitih stavova i burne razmene mišljenja zbog negodovanja koje partneri neko vreme drže u sebi. Ali kada se to dogodi, Vilijam i Kejt znaju kako da naprave kompromis i učine svoj brak još uspešnijim.

"Od ljudi sa kojima sam razgovarao, svi kažu da među njima nije tako mirno kao što mislimo. Nije tako savršeno kao što izgleda. Ali Vilijam je učio od svoje bake, dok Kejt veoma dobro zna da se ne žali“, kaže ovaj pisac. Vilijamova baka, pokojna kraljica Elizabeta, bila je sjajna učiteljica. Gledali su je kako divno vodi UK i svoju porodicu, a sada primenjuju vredne lekcije.

„Oboje se dive vrlinama koje su pokojnu kraljicu učinile tako izvrsnim monarhom“, objasnio je on. Među njenim najvažnijim poukama je činjenica da nikada ne treba da se žale.

"Oni se veoma, veoma retko žale. A kada se to dogodi, oni to uvek pokažu na odmeren način", kaže Kvin. Na primer, kada se posvađaju, šta bi dovelo do toga da drugi parovi lome sudove i bacaju prve predmete koji im dođu pod ruku – za njih to liči na bacanje jastuka jedno na drugo. Pokazuju šta misle, ali sa dosta samokontrole.

Komentari (0)
Loading