Da li supu treba poklopiti tokom kuvanja? Kuvarica nam je otkrila sve tajne za savršen ukus!

Vesti 02.11.2025 15:59 0

Kuvarica nam je otkrila sve savete kako da supa bude bistrija i ukusnija, baš kao iz restorana.

supa

Shutterstock

Bez supe ili čorbe ne možemo da zamislimo ručak, a mnoge domaćice se često pitaju da li supu treba kuvati sa poklopcem. Iako priprema supe može delovati jednostavno, postoje određeni saveti koji mogu poboljšati ukus i izgled supe, kao i učiniti je ukusnijom, baš kao u restoranima. Pitali smo kuvaricu iz jednog beogradskog restorana i ona je otkrila kako da supa bude savršena!

Da li supu treba poklopiti tokom kuvanja?

Mnoge domaćice nisu sigurne da li supu treba kuvati sa poklopcem ili ne. Prema savetu kuvarice, poklopljena supa brže ključa, što može dovesti do toga da postane mutna i time izgubi na ukusu i lepom izgledu. Da bi vaša supa bila bistrija i ukusnija, najbolje je da je ne poklopite tokom kuvanja.

Kada treba koristiti poklopac

Iako za većinu supa nije potrebno koristiti poklopac, postoje izuzeci. Ako kuvate meso za supu, preporučuje se da koristite poklopac, jer će meso ostati sočno i mekano. Ako ne poklopite meso tokom kuvanja, ono može postati previše tvrdo, što će loše uticati na ukus supe. Nakon što dodate povrće i začine, poklopac možete skinuti.

Da li se čorbe kuvaju sa poklopcem?

Za razliku od običnih supa, čorbe obično treba kuvati sa poklopcem. Čorbe su gušće i bogatije, a poklopac pomaže da se ravnomerno rasporedi toplotna energija i da svi sastojci zadrže svoj puni ukus. Ako želite da vaša čorba bude gusta i savršeno skuvana, poklopite je dok se kuva.

Komentari (0)
Loading